Κορυφαίος ο Σέρχιο Ράμος, στους χειρότερους ο Λυμπερόπουλος

Ο Σέρχιο Ράμος είναι ο διάδοχος του Τσάβι στην κορυφή του συστήματος αξιολόγησης της Uefa για το Euro 2012. Στην τελευταία θέση, μαζί με άλλους 14 παίκτες, ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Καλύτερος Έλληνας ο Γιάννης Μανιάτης.

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση η Uefα χρησιμοποίησε το σύστημα 'Castrol EDGE Index' για να βαθμολογήσει την παρουσία των ποδοσφαιριστών στο Euro.

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εντοπίσει όλα τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης ενός παίκτη και να υπολογίσει τον αντίκτυπο που έχουν στη συνολική απόδοση των ομάδων τους.

Ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε την κορυφή, ξεχωρίζοντας από τους 275 που αγωνίστηκαν, ήταν ο Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός προσπέρασε στον τελικό τον Κριστιάνο Ρονάλντο και διαδέχθηκε τον Τσάβι που είχε πάρει την πρώτη θέση το 2008.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει κατάληψη στην πρώτη 10αδα, έχοντας 7 παίκτες. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 2 και η Ιταλία με 1:

 

 

Όσον αφορά στην πρώτη 20αδα έχουμε συνολικά 15 παίκτες από τους δύο φιναλίστ (10 Ισπανοί, 5 Ιταλοί). Ακολουθεί η Πορτογαλία (4) και η Γερμανία (1):

 

 

Τέλος, σχετικά με την ελληνική ομάδα, κορυφαίος αναδείχθηκε ο Γιάννης Μανιάτης που συνολικά κατετάγη 57ος. Ακολούθησαν οι Κατσουράνης και Σαμαράς.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλους 14 παίκτες συγκέντρωσε την χειρότερη βαθμολογία από τους 275 που συμμετείχαν:

 

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS