EURO

Ισπανία - Ιρλανδία 4-0 (video)

GDANSK, POLAND - JUNE 14:  Fernando Torres of Spain celebrates scoring their thrid goal during the UEFA EURO 2012 group C match between Spain and Ireland at The Municipal Stadium on June 14, 2012 in Gdansk, Poland.  (Photo by Alex Grimm/Getty Images)
GDANSK, POLAND - JUNE 14: Fernando Torres of Spain celebrates scoring their thrid goal during the UEFA EURO 2012 group C match between Spain and Ireland at The Municipal Stadium on June 14, 2012 in Gdansk, Poland. (Photo by Alex Grimm/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ισπανία νίκησε 4-0 την Ιρλανδία με δύο γκολ του Τόρες και από ένα των Νταβίντ Σίλβα και Φάμπρεγκας. Πρώτη νίκη και 4 βαθμούς η "Furia Roja", ενώ οι Ιρλανδοί είναι οι πρώτοι που βγαίνουν νοκ-άουτ από το Euro 2012 (video)

Η Ισπανία πήρε την πρώτη της νίκη στο Euro 2012, επικρατώντας με 4-0 της Ιρλανδίας, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που βγαίνει νοκ-άουτ.

Δύο γκολ πέτυχε ο Φερνάντο Τόρες, ένα ο Νταβίντ Σίλβα που είχε και δύο ασίστ και ένα ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σκόραρε και στο δεύτερο ματς.

Η "Furia Roja" σκόραρε στο 4ο λεπτό κάθε ημιχρόνου με Τόρες και Σίλβα, ο πρώτος ζευγάρωσε τα τέρματά του στο 70' φτάνοντας τα 30 με την φανέλα της εθνικής έγινε τρίτος σκόρερ της στην ιστορία της, ενώ ο Φάμπρεγκας στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ο καλύτερος παίκτης για την Ιρλανδία ήταν φυσικά ο τερματοφύλακάς της, Σέι Γκίβεν, ο οποίος μπορεί να δέχτηκε 4 γκολ, αλλά έκανε πολλές επεμβάσεις, μερικές μάλιστα εντυπωσιακές.

Μαζί με την Κροατία η Ισπανία έχει 4 βαθμούς και οι δυο τους συγκρούονται στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η Ιταλία έχει 1 βαθμό και παίζει με την Ιρλανδία που δεν έχει βαθμό.

Φυσικά υπάρχει η περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ισπανία, Κροατία και Ιταλία, αν νικήσουν οι Ιταλοί και αναδειχθούν ισόπαλοι Ισπανοί και Κροάτες.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 4' και 70' Τόρες, 49' Νταβίντ Σίλβα, 83' Φάμπρεγκας

Γήπεδο: "PGE Arena", Γκντανσκ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (65' Χάβι Μαρτίνεθ), Νταβίντ Σίλβα, Ινιέστα (80' Καθόρλα), Τόρες (74' Φάμπρεγκας).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο'Σέι, Σεντ Λέτζερ, Ρίτσαρντ Νταν, Γουόρντ, Άντριους, Γουίλαν (80' Γκριν), Νταφ (77' ΜακΚλιν), ΜακΓκίτι, Κοξ (46' Γουόλτερς), Ρόμπι Κιν.

*κίτρινες κάρτες: 54' Τσάμπι Αλόνσο, 76' Χάβι Μαρτίνεθ / 36' Ρόμπι Κιν, 45'+1 Γουίλαν, 84' Σεντ Λέτζερ

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ισπανία και Ιρλανδία

Μία αλλαγή από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε σε σχέση με την πρεμιέρα, καθώς έβγαλε τον Φάμπρεγκας και έβαλε τον Τόρες.

Κασίγιας στο τέρμα, Αρμπελόα δεξί μπακ, Τζόρντι Άλμπα αριστερό και στόπερς οι Πικέ και Σέρχιο Ράμος για την "Furia Roja".

Μπουσκέτς, Τσαβι και Τσάμπι Αλόνσο η τριάδα στο κέντρο, Νταβίντ Σίλβα δεξιά, Ινιέστα αριστερά και Φερνάντο Τόρες στην κορυφή.

Μία αλλαγή και για τον Τζοβάνι Τραπατόνι, καθώς άφησε εκτός τον Ντόιλ και έβαλε τον Κοξ στην ενδεκάδα, έτσι αυτός θα είναι ο παρτενέρ του Ρόμπι Κιν στην επίθεση.

Αμυντικά χαφ οι Κιθ Άντριους και Γουίλαν, δεξιά ο Νταφ και αριστερά ο ΜακΓκίτι όσον αφορά στο κέντρο, στην άμυνα δεξιά ο Ο'Σέι, αριστερά ο Γουόρντ και στόπερς οι Σεντ Λέτζερ και Ρίτσαρντ Νταν, ενώ στο τέρμα ο Γκίβεν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το πρώτο σουτ στο ματς ήταν για την Ιρλανδία με τον Σάιμον Κοξ στο 2ο λεπτό, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας απέκρουσε, όμως στην πρώτη της καλή φάση άνοιξε το σκορ η Ισπανία με τον Φερνάντο Τόρες στο 4'.

Ο Ρίτσαρντ Νταν στο ύψος της περιοχής έκανε το τάκλιν και έκοψε τον Νταβίντ Σίλβα, αλλά αδράνησε εν συνεχεία, ο Τόρες κινήθηκε γρήγορα και έκλεψε την μπάλα, έφυγε προς τα δεξιά και με δυνατό σουτ "εκτέλεσε" τον Σέι Γκίβεν για το 1-0.

Ο Ιρλανδός πορτιέρο μπλόκαρε την μπάλα μετά το σουτ του Νταβίντ Σίλβα στο 7', ενώ στο 8' ο Τόρες αστόχησε από κοντά μετά από κεφαλιά-πάσα του Σίλβα.

MVP: Φερνάντο Τόρες

Το σουτ του Κιθ Άντριους κόντραρε και πέρασε κόρνερ στο 9', ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Ρίτσαρντ Νταν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Αντρές Ινιέστα στο 23' σούταρε εκτός περιοχής και απέκρουσε ο Σέι Γκίβεν, ο οποίος έξι λεπτά νωρίτερα (17') είχε μπλοκάρει αυτό του Ζεράρ Πικέ.

Η κεφαλιά του Νταβίντ Σίλβα στο 25' ήταν άστοχη, ενώ στο 42' το σουτ του Ινιέστα απέκρουσε και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε ο Γκίβεν, οποίος απέκρουσε στο 44' με το γόνατο το δυνατό διαγώνιο σουτ του Άλβαρο Αρμπελόα.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν και αυτή για την Ισπανία, με τον Αντρές Ινιέστα στο 45'+2 να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Γκίβεν με τα ακροδάχτυλα να αποκρούει σε κόρνερ (δεν εκτελέστηκε λόγω λήξης).

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Άλβαρο Αρμπελόα απείλησε ξανά στο 48' με κοντινό σουτ, αλλά ο Γκίβεν απέκρουσε ξανά, όμως στο 49' δεν κατάφερε να σταματήσει τον Νταβίντ Σίλβα που έκανε το 2-0.

Ο Αντρές Ινιέστα έκανε το πρώτο σουτ από αριστερά και ο Γκίβεν με γροθιές απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Σίλβα στο ύψος του πέναλτι, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έκανε δύο προσποιήσεις και πλάσαρε με το αριστερό, διπλασιάζοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Όλοι οι Ιρλανδοί εκτός του Γκίβεν

Στο 55' ο Σέι Γκίβεν έκανε εξαιρετική επέμβαση, με τον 36άχρονο τερματοφύλακα της Άστον Βίλα να αποκρούει εντυπωσιακά με το αριστερό το σουτ του Τσάβι από το ύψος της περιοχής.

Ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 70', με τον στράικερ της Τσέλσι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκίβεν από την πάσα του Νταβίντ Σίλβα και να τον νικά για το 3-0.

Αφού απέκρουσε το σουτ του Σάντο Καθόρλα ο Γκίβεν στο 82', δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 4-0, σκοράροντας και στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης.

Ισπανία - Ιρλανδία 4-0

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ