EURO

Η κριτική των διεθνών στο Ελλάδα - Ρωσία

Η κριτική των διεθνών στο Ελλάδα - Ρωσία
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με τη Ρωσία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει μία μεγάλη πρόκριση στις "8" καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το Sport24.gr δίνει πολλά μπράβο σε ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές της γαλανόλευκης και τους... ελέγχει μετά από αυτό τα 90 λεπτά με τη Ρωσία.

Μιχάλης Σηφάκης: Σταθερός σε όλο το 90λεπτο ο τερματοφύλακας του Άρη, κράτησε για πρώτη φορά την ελληνική ομάδα στο μηδέν παθητικό, αφού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχθηκε γκολ. Όσες φορές χρειάστηκε, μπλόκαρε την μπάλα στις επιθετικές ενέργειες των Ρώσων.

Βασίλης Τοροσίδης: Εντυπωσιακές ενέργειες από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, από το πλάγιο του οποίου προήλθε το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη. Κράτησε καλά στην άμυνα, ενώ πολλές φορές εξέθεσε τον Γιούρι Ζιρκόβ με τις κούρσες του από δεξιά.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Έσβησε" τους αντίπαλους επιθετικούς. Αθόρυβος, αλλά τόσο αποτελεσματικός, απέδειξε πόσο πολύτιμος θα ήταν και στο πρώτο παιχνίδι, αν ο Καρβάγιο δεν τον είχε αποβάλει αδίκως.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Συγκλονιστικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο μικρός, έδειξε πως διαθέτει τσαγανό και είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Γιώργος Τζαβέλλας: Κράτησε πολύ καλά το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν άφησε να δημιουργηθούν κενά, όπως είχε συμβεί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. όσες φορές χρειάστηκε, βοήθησε και επιθετικά, δημιουργώντας μαζί με τον Σαμαρά καταστάσεις από αριστερά. Φοβερό το φάουλ που εκτέλεσε, αλλά δυστυχώς βρήκε στη συμβολή των δοκών του Μαλαφέεβ.

Γιάννης Μανιάτης: Δεν πέρναγε ούτε κουνούπι από τον μέσο του Ολυμπιακού. Κάλυπτε χώρους και νίκησε κατά κράτος τους μέσους της "αρκούδας".

Κώστας Κατσουράνης: Έδωσε ό,τι είχε και μέχρι την τελευταία στιγμή έπεφτε πάνω στην μπάλα σαν θεριό ανήμερο. Έπαιξε έξυπνα, κερδίζοντας ανάσες για τους συμπαίκτες του.

Γιώργος Καραγκούνης: Τι αρχηγός! Τι ψυχή! Τι εμφάνιση! Μάσαγε σίδερα πάλι ο Καραγκούνης, που επιβραβεύτηκε στην 120ή συμμετοχή του με το "χρυσό" γκολ, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαλαφέεβ. Άδικη η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε, αφού μπορεί να μην υπήρχε πέναλτι, αλλά δεν έκανε επουδενί θέατρο. Δυστυχώς χάνει τον προημιτελικό.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Έτρεχε διαρκώς, όπως άλλωστε ξέρει πολύ καλά να κάνει. Φυσικά, όπως πάντα, είχε και εξαιρετικό αμυντικό ρόλο, εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες του Ζιρκόβ.

Γιώργος Σαμαράς: Ίσως ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής. Άφησε πίσω του τις χλιαρές εμφανίσεις στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των Ρώσων και κρατώντας μπάλα σε κάθε περίπτωση, με ελάχιστα λάθη. Απασχολούσε διαρκώς την αντίπαλη άμυνα και γενικότερα έδειξε απίστευτο πάθος, ενώ βοήθησε σημαντικά και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Φάνης Γκέκας: Άχαρος ο ρόλος του, αλλά έδωσε φυσικά τις απαραίτητες μάχες και δεν παραδόθηκε ποτέ αμαχητί. Γύρισε πίσω πολλές φορές, βοηθώντας τους μέσους της Εθνικής.

Χοσέ Χολέβας: Πήρε θέση αριστερού χαφ και έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, κρατώντας την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις και κερδίζοντας χρόνο για την ομάδα μας.

Γρηγόρης Μάκος: Συμμετείχε στο αμυντικό τείχος που στήθηκε από την ελληνική ομάδα μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, στάθηκε καλά.

Σωτήρης Νίνης: Κράτησε μπάλα για όσο αγωνίστηκε και φυσικά αμύνθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους στο φινάλε.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ