ΑΓΓΛΙΑ

Women's Super League: H Σίτι πήρε το πρώτο ντέρμπι κόντρα στην Γιουνάιτεντ

Manchester City's Georgia Stanway, left, and Manchester United's Hayley Ladd battle for the ball during the Women's Super League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday Sept. 7, 2019. (Nigel French/PA via AP)
Manchester City's Georgia Stanway, left, and Manchester United's Hayley Ladd battle for the ball during the Women's Super League soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday Sept. 7, 2019. (Nigel French/PA via AP) NIGEL FRENCH/PA VIA AP

Σίτι και Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν στο πρώτο ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων στο ποδοσφαιρικό γυναικείο πρωτάθλημα της Αγγλίας, με την Σίτι να επικρατεί 1-0 μπροστά σε 31.213 θεατές!

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ της Σίτι και της Γιουνάιτεντ καθηλώνει εδώ και πολλές δεκαετίες την πόλη του αγγλικού Βορρά, με τις μάχες των "γαλάζιων" με τους "κόκκινους διαβόλους" να προσφέρουν παραδοσιακά μεγάλες συγκινήσεις.

Πλέον, η κόντρα τους μεταφέρεται και σε άλλο επίπεδο, με τους δύο συλλόγους να έχουν πλέον αμφότεροι ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας στο γυναικείο πρωτάθλημα (Barclays FA Women's Super League) μετά την άνοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μεγάλη κατηγορία και το βράδυ του Σαββάτου να συγκρούονται για πρώτη φορά.

Η αναμέτρηση βρήκε την περσινή δευτεραθλήτρια και κάτοχο του FA Cup, Μάντσεστερ Σίτι, να νικάει με 1-0 με εκπληκτικό γκολ γκολ της 24χρονης Σκωτσέζας Κάρολι Γουέιρ στο 48ο λεπτό, με το ματς να μπαίνει μάλιστα στην ιστορία για δύο λόγους.

Ο ένας ήταν η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, με τους 31.213 θεατές που είδαν το ντέρμπι του Μάντσεστερ να συνιστά νέο ρεκόρ καθώς μέχρι πρότινος οι περισσότεροι που είδαν δει αγώνα διά ζωσης ήταν οι 5.265 στο Μπράιτον - Άρσεναλ.

Ο δεύτερος αφορά τον τόπο διεξαγωγής καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία έλαβε χώρα αγώνας του γυναικείου πρωταθλήματος στο "Etihad Stadium", το γήπεδο που φιλοξενεί αγώνες και της ανδρικής ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι.

"Κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολο να νικάς. Οι ομάδες βελτιώνονται. Οι εποχές που εμείς και η Τσέλσι παλεύαμε μόνοι μας στην κορυφή έχουν περάσει. Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας των "πολιτών", Νικ Κούσινγκ.

Photo Credits: Nigel French/PA via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ