Βρέθηκε η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ

Σχεδόν 1,5 μήνα από το τραγικό δυστύχημα που έφερε το θάνατο του ιδιοκτήτη της Λέστερ και τεσσάρων ακόμη ατόμων που επέβαιναν στο ελικόπτερό του, ανακοινώθηκαν τα αίτια της τραγωδίας.

Ουδείς έχει καταφέρει να "χωνέψει" το γεγονός πως ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Λέστερ και την έκανε πρωταθλήτρια το 2016, κάνοντας πραγματικότητα ένα τρελό όραμα, δεν βρίσκεται πια στη ζωή, και φυσικά όλοι ήθελαν να μάθουν ποια ήταν τα αίτια που έφεραν την τραγωδία στις 27 του περασμένου Οκτώβρη.

Τώρα, σχεδόν 1,5 μήνα μετά, το μυστήριο λύθηκε, με την εταιρία που εξέτασε το ελικόπτερο (Air Accidents Investigation Branch) να επιβεβαιώνει πως υπήρχε μηχανική βλάβη, η οποία ευθυνόταν για την πτώση και την συντριβή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο μηχανισμός (ένα εξάρτημα 30 εκατοστών) που συνέδεε το πεντάλ του πιλότου με έναν μικρό έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου σταμάτησε να λειτουργεί καθώς έφυγε από τη θέση του, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να μην έχει σταθερότητα και να πέσει στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη των "αλεπούδων", Vichai Srivaddhanaprabha, στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης τα μέλη της εταιρίας του, Nursara Suknamai και Kaveporn Punpare, ο πιλότος του ελικοπτέρου Eric Swaffer και η συγκυβερνήτρια και σύντροφος του πιλότου, Izabela Roza Lechowicz.

Η Λέστερ φτιάχνει άγαλμα για να τιμήσει το νεκρό ιδιοκτήτη της

Γονατιστοί τίμησαν τη μνήμη του Vichai οι παίκτες της Λέστερ

Αλησμόνητες στιγμές στο Κάρντιφ - Λέστερ στη μνήμη του Vichai Srivaddhanaprabha

Η συγκινητική ανοιχτή επιστολή του Aiyawatt Srivaddhanaprabha στους φανς της Λέστερ

Το ηρωικό ζευγάρι των πιλότων του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ

Photo Credits: Aaron Chown/PA via AP

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Να είσαι Παναθηναϊκός το έτος 2019

Από εκείνο το γκολ του Βαζέχα και το πάγωμα του Άμστερνταμ, στην κατρακύλα ενός Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS