ΑΓΓΛΙΑ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο παίκτης που δεν έχασε λεπτό στην Premier League θέλει Εθνική Ελλάδας

Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Manchester City at Bramall Lane in Sheffield, England, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Manchester City at Bramall Lane in Sheffield, England, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ποδοσφαιριστής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δεν έχασε φέτος λεπτό στην Premier League, δήλωσε έτοιμος για την Εθνική Ελλάδας. "Η γιαγιά μου ήταν 100% Ελληνίδα" δήλωσε ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ήταν ο ένας από τους πέντε αμυντικούς (μαζί με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, τον Χάρι Μαγκουάιρ, τον Κόνορ Κόαντι και τον Τζέιμς Ταρκόφσκι) που δεν έχασε λεπτό από την Premier League 2019/20. Ο 27χρονος Τζορτζ Μπάλντοκ είναι ένας από τους στυλοβάτες της άμυνας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ένας πραγματικά αξιόλογος ποδοσφαιριστής η αξία του οποίου αγγίζει τα επτά εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt, αλλά κι ένα όνομα που απ' ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

Βλέπετε ο ύψους 1μ.78 δεξιός μπακ δήλωσε στην Telegraph πως όνειρό του είναι να παίξει με την Εθνική Ελλάδας (!) καθώς " η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι' αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο".

Ο Μπάλντοκ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1993 στο Μπάκινγχαμ, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μίλτον Κέινς Ντονς και έμεινε σε αυτή μέχρι το 2017 έχοντας αρκετούς δανεισμούς στις Νορθάμπτον, Τάμγουορντ, IBV, Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Το 2017 η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε με τριετές συμβόλαιο και μαζί της έφτασε από την Championship στην Premier League, στην οποία έκανε φέτος μια πραγματικά αξιοπρόσεκτη σεζόν με 38 εμφανίσεις (38 ενενηντάλεπτα), δύο γκολ, τέσσερις ασίστ και επτά κίτρινες κάρτες στην πορεία της Σέφιλντ προς την ένατη θέση.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ