ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-2: Μεγάλος βαθμός για τους Γκάνερς με δέκα παίκτες

Arsenal's Hector Bellerin celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Hector Bellerin celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να παίζει με δέκα παίκτες από το 26' λόγω αποβολής του Νταβίντ Λουίζ, η Άρσεναλ κατάφερε να φύγει με το βαθμό από την έδρα της Τσέλσι με τον Μπεγιερίν να διαμορφώνει το 2-2 στο 87'. (VIDEOS)

Το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή αφού το 2-2 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, όμως οι φιλοξενούμενοι σίγουρα βγαίνουν κερδισμένοι από αυτό το ματς αφού παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 26' κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό από το "Στάμφορντ Μπριτζ".

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη στην αρχή του καλύτερη του αγώνα και ήταν εκείνη που έδειχνε να ψάχνει περισσότερο το γκολ.

Είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο από στατικές φάσεις με κεφαλιές από τους Κρίστενσεν και Άμπραχαμ, αλλά και με τον Οντόι να πλασάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά για να ανοίξει το σκορ χρειάστηκε μία ακόμα γκάφα από τον Μουστάφι. Ο αμυντικός της Άρσεναλ έκανε λάθος γύρισμα στον Λένο, ο Άμπραχαμ πήρε την μπάλα απέφυγε και τον Γερμανό τερματοφύλακα και ο Νταβίντ Λουίζ τον ανέτρεψε από πίσω.

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα σωστά, ωστόσο η απόφασή του να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες και μεγάλη κουβέντα για το εάν έπραξε σωστά. Η απόφαση φυσικά δεν άλλαξε με την επιστροφή του Νταβίντ Λουίζ στο Στάμφορντ Μπριντζ να είναι καταστροφική και να κρατά μόλις 26 λεπτά.

Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Λένο και άνοιξε το σκορ για τους μπλε. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που σκοράρει τόσο στο εντός, όσο και στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Άρσεναλ μετά τον Μάτα το 2012.

Στο 32' η Τσέλσι έφτασε κοντά και στο 2-0. Ο Οντόι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λένο κράτησε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Αρτέτα παρά την αποβολή δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή.

Οι μπλε συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν ένα γκολ, όμως αντί να πετύχουν το δέχτηκαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 64' η Άρσεναλ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Μαρτσινέλι ο οποίος ξεκίνησε την κούρσα του από την έξω από την περιοχή τον Γκάνερς, ο Καντέ γλίστρησε και ο Βραζιλιάνος έφτασε μέχρι την περιοχή της Τσέλσι και με πλασέ έκανε το 1-1!

Μετά το τέρμα που δέχτηκε η Τσέλσι άυξησε την πίεσή της και κατάφερε να προηγηθεί ξανά στο 84'. Ο Αθπιλικουέτα με πλασέ στην κίνηση από σέντρα του Χάντσον-Οντόι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Άρσεναλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Μπεγερίν με πλασέλίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το τελικό σφύργιμα βρήκε τον Αρτέτα και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν έναν σπουδαίο βαθμό έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 21/1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (73' Αγκουέρο)

Μπόρνμουθ - Μπράιτον 3-1 (36', 41' αυτ., 74'Γουίλσον - 82' Mούι)

Άστον Βίλα - Γουότφορντ 2-1 (68' Λουίζ, 90'+5' Κονσά - 38' Ντίνι)

Έβερτον - Νιούκαστλ 2-2 (30' Κεν, 54' Κάλβερτ-Λιούιν - 90'+4',90'+5'Λεζόν)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-2 (23' Ρέντμοντ, 48' Άρμστρονγκ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-2 (28' πεν Ζορζίνιο, 84' Αθπιλικουέτα - 64' Μαρτσινέλι, 87' Μπεγιερίν)

Τετάρτη 22/1

Λέστερ - Γουέστ Χαμ

Τότεναμ - Νόριτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι

Πέμπτη 23/01

Γουλβς - Λίβερπουλ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ