ΑΓΓΛΙΑ

Το απίστευτο πισωγύρισμα της Άρσεναλ

Το απίστευτο πισωγύρισμα της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ αποκλείστηκε στα προημιτελικά του FA Cup κάνοντας τρίτη σερί εντός έδρας ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε συμβεί για τελευταία φορά στους "κανονιέρηδες" πριν από 14 χρόνια!

Ήττα-σοκ γνώρισε η Άρσεναλ το απόγευμα της Κυριακής στο "Emirates", με το 1-2 από τη Γουότφορντ να την πετάει εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Αγγλίας και να μην μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τις δύο περασμένες σεζόν (2014 κόντρα σε Χαλ, 2015 απέναντι στην Άστον Βίλα).

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή ήταν η τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για τους Λονδρέζους σε όλες τις διοργανώσεις καθώς είχαν προηγηθεί οι -επίσης οδυνηρές- αποτυχίες απέναντι σε Σουόνσι για το πρωτάθλημα (1-2) και με Μπαρτσελόνα για το Champions League (0-2).

Οι λάτρεις της στατιστικής ανάκαλυψαν μάλιστα πως αυτό το "πατατράκ" για την Άρσεναλ έχει ξανασυμβεί στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού πριν από 14 χρόνια είχε γνωρίσει και πάλι τρεις σερί ήττες μέσα στο σπίτι της, που ήταν τότε το ιστορικό "Highbury".

Το απίστευτο πισωγύρισμα της Άρσεναλ

H αρχή του κακού ήταν η ήττα με 2-1 από την Οσέρ στο Champions League (22 Οκτωβρίου 2002), τέσσερις ημέρες αργότερα ήταν η Μπλάκμπερν που έφυγε με το τρίποντο από το Λονδίνο σε ματς πρωταθλήματος επικρατώντας 2-1 (26 Οκτωβρίου) ενώ η τρίτη και φαρμακερή ήττα ήρθε στο ματς με τη Σάντερλαντ όπου οι "μαύρες γάτες" επιβλήθηκαν με 3-2 σε νοκ-άουτ ματς για το League Cup (6 Νοεμβρίου).

Ο Αρσέν Βενγκέρ από την πλευρά του χαρακτήρισε ως... φάρσα τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν για εκείνον και τους παίκτες του από τους οπαδούς, στο φινάλε του αγώνα με την Γουότφορντ, και ενόψει του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα δήλωσε:

"Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα μεγάλη πρόκληση και είμαστε πάντα στη μέση ενός δράματος. Έχει εξελιχτεί σε φάρσα όλο αυτό. Χάσαμε ένα ματς. Είμαστε λυπημένοι και θέλουμε να επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς.

Το απίστευτο πισωγύρισμα της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ έχει ξαναχάσει αγώνες στην ιστορία της και θα χάσουμε ξανά στο μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το απίθανο να γίνει πιθανό απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ξέροντας ότι αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα.

Αυτό που γίνεται τη δεδομένη στιγμή είναι δύσκολο για την ομάδα και θέλουμε να κριθούμε στο τέλος της σεζόν. Είναι κρίμα επειδή δώσαμε τα πάντα. Η μακριά διαδρομή μας στο FA Cup έλαβε τέλος και είμαστε στενοχωρημένοι επειδή πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να χάσουμε από τη Γουότφορντ", δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ