ΑΓΓΛΙΑ

Times: "Χωρίς τις επτά πρώτες της βαθμολογίας το νέο League Cup"

Manchester City's players celebrate with the trophy after winning the English League Cup Final soccer match between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City's players celebrate with the trophy after winning the English League Cup Final soccer match between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

To φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων μέσα στο φθινόπωρο τινάζει στον αέρα το League Cup, με τους "Times" να αποκαλύπτουν πως η διοργάνωση απειλείται να γίνει χωρίς την παρουσία των πρώτων επτά ομάδων της κατάταξης.

Μπορεί η UEFA να βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού γεμίζοντας το καλεντάρι με παιχνίδια πολύ κοντά το ένα στο άλλο από τώρα μέχρι το φινάλε του 2020, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάλουν πλάτη οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, οι ποδοσφαιριστές.

Ουσιαστικά, από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (3-4/10) μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα φαντάζει εφιαλτικό αφού μέσα σε εκείνο το διάστημα, θα έχουν να δώσουν έντεκα αγώνες πρωταθλήματος, έξι για τις διασυλλογικές διοργανώσεις και άλλα έξι με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Ένα σύνολο 23 αγώνων σε 70 μέρες, δηλαδή ένα προγραμματισμένο παιχνίδι κάθε τρεις μέρες για δέκα συνεχόμενες εβδομάδες, χωρίς να υπολογίζονται μάλιστα αγώνες Κυπέλλων γιατί δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εμβόλιμες ημερομηνίες.

Μία διοργάνωση μάλιστα που θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα από αυτό το "μαζεμένο" και άκρως καταπονητικό για τους παίκτες πρόγραμμα είναι το League Cup, η τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση στο Νησί μετά από την Premier League και το Fa Cup.

Όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα " Times", υπάρχει πλέον πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το League Cup τη νέα σεζόν χωρίς την παρουσία των επτά πρώτων ομάδων της βαθμολογίας της φετινής Premier League, από τη στιγμή που δεν θα έχουν ημερομηνία για να αγωνιστούν.

Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinals, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinals, 2nd leg, soccer match between FC Porto and Liverpool at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, April 17, 2019. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Η αγγλική ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL) δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση, με την εφημερίδα να αναφέρει πάντως ότι "δείχνει σίγουρο πως η διοργάνωση θα γίνει χωρίς πολλές από τις κορυφαίες ομάδες της χώρα, με την EFL να ψάχνει για αποζημίωση ως μέρος του πακέτου σωτηρίας των 250.000.000 λιρών της Premier League".

Θεωρείται εκ των ουκ άνευ πως χωρίς την παρουσία των κορυφαίων ομάδων στο θεσμό, αλλάζει επίσης το καθεστώς όσον αφορά στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ όπως γράφτηκε από την εφημερίδα, ρίχτηκε στο τραπέζι η ιδέα κατάργησης της διοργάνωσης για τη νέα σεζόν χωρίς όμως να βρει υποστηρικτές.

Υπενθυμίζεται πως προάγγελος όλης αυτής της κατάστασης ήταν και η περυσινή παρουσία της Λίβερπουλ από το League Cup, με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και την ομάδα Νέων του συλλόγου να παίρνει τη θέση της (λόγω έλλειψης ημερομηνιών) και να αποκλείεται με 5-0 από την Άστον Βίλα, που μετέπειτα έφτασε μέχρι τον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ