ΑΓΓΛΙΑ

Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ

Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ολοκληρώθηκε το deal της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ, που από τα χέρια του Αλ Χασαουί πέρασε σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη διοίκηση ο Σωκράτης Κομινάκης, CEO ο Γιάννης Βρέντζος. (video)

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία της αγοράς της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκε, με τον Έλληνα εφοπλιστή να έχει πλέον υπό τον έλεγχο τον αγγλικό σύλλογο, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (18/5).

Αφού πήρε την έγκριση της αγγλικής Football League (η οποία απευθύνθηκε μεταξύ άλλων και στην UEFA, παίρνοντας θετική απάντηση) και διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νότιγχαμ πέρασε από τα χέρια του Φαουάζ Αλ Χασαουί σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αν και στο Νησί υπολογίζουν ότι πρόκειται για ένα deal αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλάι του Βαγγέλη Μαρινάκη θα είναι ο Σωκράτης Κομινάκης σε διοικητικό ρόλο, με τους δύο άνδρες να έχουν πολύχρονη φιλία και συνεργασία, ενώ ο κ. Κομινάκης υπηρέτησε από αντίστοιχη θέση και τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Ο νυν CEO των Πειραιωτών, Γιάννης Βρέντζος, θα λάβει τον αντίστοιχο ρόλο στη Φόρεστ.

"Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε τη Νότιγχαμ εντελώς συνδεδεμένη με την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με Νίκολας Ράνταλ, έναν από τους καλύτερους δικηγόρους με ειδίκευση τον αθλητικό τομέα, στο διοικητικό μας συμβούλιο. Ξέρει την βιομηχανία του ποδοσφαίρου όσο λίγοι άλλοι και δέχθηκε να έρθει κοντά μας ως πρόεδρος του συλλόγου.

Ο,τι έχουμε πετύχει σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να το επαναλάβουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία απ'τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, με υπερήφανη ιστορία υπεροχής στην Αγγλία και στην Ευρώπη.

Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω της μέρες της δόξας. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το μεδούλι, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει αποδείξει πως ξέρουμε πως να φέρνουμε την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με το να κερδίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό.

Θέλουμε να αναβιώσουμε τις παλιές επιτυχίες της Νότιγχαμ και είμαστε αφοσιωμένοι μακροπρόθεσμα. Αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος είναι μια στιβαρή διοίκηση, δοκιμασμένη στον χρόνο και πάνω απ' όλα το καλύτερο ποδοσφαιρικό μάνατζμεντ και ρόστερ", τόνισε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που προανήγγειλε την παραμονή του Μαρκ Γουόρμπαρτον στην τεχνική ηγεσία:

"Θα δώσουμε τον Μαρκ και το επιτελείο του τον χρόνο που χρειάζεται να χτίσουν την ομάδα από την αρχή, δημιουργώντας τις συνθήκες για την επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε στην επέκταση του συμβολαίου με τον Φραν ΜακΠάρλαντ, Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας".

Στο BBC Sport φιλοξενούνται ξεχωριστές δηλώσεις του νέου ιδιοκτήτη της Φόρεστ:

"Όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν αποδείχθηκε πραγματικότητα. Έχουμε "καθαρίσει" από όλα αυτά. Τώρα υπάρχει μια τελευταία υπόθεση που εμπλέκονται 80 άτομα. Σας λέω ξανά ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά, γιατί γνωρίζω τι έχω κάνει και πώς έχω φτάσει σε επιτυχίες.

Φυσικά δεν μπορώ να αποτρέψω τους αντιπάλους μας να μιλάνε και να χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα", υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ερώτηση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η EFL και η UEFA τον βρήκαν "καθαρό" μετά από δύο μήνες ατελείωτων ερωτήσεων.

"Επέλεξα να επενδύσω στην Φόρεστ εξαιτίας της ιστορίας της και της προοπτικής που έχει ως σύλλογος. Δεν χρειάζεται χρόνος να αποφασίσεις, ακόμη κι αν έχεις άλλη επιλογή, με ποια ομάδα θα προχωρήσεις. Όταν κοιτάζεις την παράδοση και τις επιτυχίες, τότε σίγουρα ο σύλλογος έχει την προοπτική να μεγαλώσει και να καταφέρει σπουδαία πράγματα που αξίζει όλη η περιοχή.

Δεν θα σας υποσχεθώ πράγματα, δεν είμαι ένας οικονομικά ισχυρός άνθρωπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψει χρήματα και να αποκτήσει δόξα αγοράζοντας μια ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχα στιγμές δόξας με τον Ολυμπιακό που κέρδισε τα πάντα, που έσπασε κάθε ρεκόρ του εντός κι εκτός συνόρων, αναλογικά με το μέγεθος μας.

Γνωρίζουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους και ανθρώπους σε πολλά σημεία του κόσμου που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ατζέντηδες - όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να τοποθετήσουμε μαζί τις διασυνδέσεις μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τη Νότιγχαμ.

Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και μέσα σε αυτό θέλουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Και φυσικά η Νότιγχαμ ανήκει στην Premier League, στην ελίτ.

Οι οπαδοί της ομάδας έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έζησαν όμορφες στιγμές. Όμως έμειναν πιστοί και για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η προοπτική είναι τεράστια, εφόσον οργανωθεί σωστά, όταν έρθουν οι νίκες πάλι, όταν θα έχει καλύτερη θέση στην Championship και όταν θα είναι σε θέση να κοιτάξει σοβαρά την Premier League, τότε θα είμαστε εκεί για να μείνουμε", ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ