ΑΓΓΛΙΑ

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Στους "4" του FA Cup με ανατροπή-θρίλερ η Σίτι

Manchester City's Sergio Aguero, right, celebrates scoring his side's third goal of the game during their English FA Cup quarter final soccer match against Swansea City at the Liberty Stadium, Swansea, Wales, Saturday, March 16, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Manchester City's Sergio Aguero, right, celebrates scoring his side's third goal of the game during their English FA Cup quarter final soccer match against Swansea City at the Liberty Stadium, Swansea, Wales, Saturday, March 16, 2019. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο επιβλήθηκε 3-2 στην έδρα της Σουόνσι και πέρασε στα ημιτελικά του FA CUP (VIDEOS).

H απόσταση μεταξύ της Σουόνσι και της Μάντσεστερ Σίτι είναι χαώδης αν αναλογιστεί κανείς πως τις χωρίζουν 35 ολόκληρες θέσεις στο πρωτάθλημα (η Σουόνσι είναι στη μέση της βαθμολογίας στην Championship και η Σίτι πρωτοπόρος στην Premier League), ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο του "Liberty Stadium" η διαφορά αυτή δεν φάνηκε στο ελάχιστο.

Οι "κύκνοι" εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι, έφεραν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στα όριά της αποκτώντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου (στο 20' ο Γκριμς με πέναλτι και στο 29' ο Τσελίνα οι σκόρερ) και χρειάστηκε να γίνει σούπερ ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για να μην πέσουν οι "πολίτες" θύματα μεγάλης γκέλας.

Για την ακρίβεια, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 25λεπτο, με τον Μπερνάντο Σίλβα να είναι εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση στο 69' με υπέροχο αριστερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο με το οποίο μείωσε στο 2-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους πρωταθλητές Αγγλίας, με τον Στέρλινγκ να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Κάρτερ-Βίκερς (το αμφιβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι σε μία πολύ δύσκολη φάση για το διαιτητή) και τον Αγουέρο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού και της πλάτης του κίπερ της Σουόνσι!

Και εκεί που η Σουόνσι έδειχνε να αντέχει (παλεύοντας με νύχια και με δόντια) για να πάει τουλάχιστον το ματς στην παράταση, ήρθε η ολική ανατροπή με δράστη και πάλι τον Σέρχιο Αγκουέρο, που δικαίωσε απόλυτα τον Γκουαρδιόλα για την επιλογή του να τον ρίξει στο χορτάρι στο 64' αντί του Μαχρέζ, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί από τον πάγκο.

Ο Μπερνάντο Σίλβα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αργεντινός στράικερ εκτέλεσε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι τον Νόρντφελντ για το 3-2 των "πολιτών", με το γκολ πάντως να μην έπρεπε να μετρήσει (δεν υπήρχε VAR για να το συμβουλευτεί ο διαιτητής) αφού ο σκόρερ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Σημειώνεται πως με τη νίκη αυτή (πρώτη επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0), η Μάντσεστερ Σίτι διατηρεί ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης και των τεσσάρων τροπαίων που κυνηγάει τη φετινή σεζόν, αφού είναι ήδη κάτοχος του League Cup (επικράτησε της Τσέλσι στα πέναλτι) και διεκδικεί επίσης Premier League, FA Cup και Champions League.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Νόρντφελντ, Ρόμπερτς, Φαν ντερ Χοορν, Γκράιμς, Κάρτερ-Βίκερς, Μπάιερς (73' Τζον), Φάλτον (86' Χάρις), Ντάιερ (60' Ασόρο), Τζέιμς, Τσελίνα, Ράουτλιτζ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ (57' Ζιντσένκο), Σίλβα, Γκουντογκάν, Σίλβα, Σανέ (57' Στέρλινγκ), Μαχρέζ (64' Αγκουέρο), Γκάμπριελ Χεσούς

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-3 (HIGHLIGHTS):

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ FA CUP:

Σάββατο 16 Μαρτίου

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας 2-1 (27' Καπού, 79' Γκρέι / 62' Μπατσουαγί)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (20' πεν. Γκριμς, 29' Τσελίνα / 69' Μπερνάντο Σίλβα, 78' αυτ. Νόρντφελντ, 88' Αγκουέρο)

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:55)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Μίλγουολ - Μπράιτον (16:00)

Photo Credits: Nick Potts/PA via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ