ΑΓΓΛΙΑ

Σον: "Ο πατέρας μου με υποχρέωνε να κρατήσω την μπάλα στον αέρα για τέσσερις ώρες!"

Σον: "Ο πατέρας μου με υποχρέωνε να κρατήσω την μπάλα στον αέρα για τέσσερις ώρες!"

Ο Σον Χέουνγκ-μιν, αποκάλυψε την ποδοσφαιρική άσκηση στην οποία τον υπέβαλε σε παιδική ηλικία ο πατέρας του, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι συνέβαλαν στην εξέλιξή του. Οι φόβοι του 26χρονου Νοτιοκορεάτη φορ της Τότεναμ για τον πατρικό αυταρχισμό και η συμβουλή για το γάμο.

Διανύει άλλη μια παραγωγική σεζόν με την Τότεναμ - 11 γκολ σε 23 ματς στην Premier League, 3 σε 4 συμμετοχές στο League Cup, 1 σε 1 ματς στο FA Cup και 1 σε 7 ματς στο Champions League - και ήδη έχει μπει στο στόχαστρο μεγαλύτερων ομάδων (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα).

Ο 26χρονος Νοτιοκορεάτης διεθνής φορ των "σπερς", Σον Χέουνγκ-Μιν, αποκάλυψε σε συνέντευξη στον "Guardian" τις ασκήσεις - "καψόνια" στα οποία τον υπέβαλε σε παιδική ηλικία ο πατέρας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι στην τελική τον βοήθησαν.

"Όταν ήμουν 10-12 ετών, προπονούσε την ομάδα του σχολείου μου. Κάναμε προπόνηση 15-20 παιδιά. Το ζητούμενο ήταν να μην πέσει η μπάλα στο έδαφος για 40 λεπτά! Όταν κάποιος άφηνε την μπάλα να πέσει στο έδαφος, ο πατέρας μου δεν έλεγε τίποτα.

Αλλά, όταν έπεφτε σε εμένα, μας έβαζε όλους να ξεκινήσουμε από την αρχή. Έφθασα να κάνω τέσσερις ώρες προπόνηση χωρίς να πέφτει η μπάλα στο έδαφος. Μετά τις τρεις πρώτες ώρες έβλεπα τρεις μπάλες και το έδαφος κόκκινο (καθώς είχαν αιματωθεί τα μάτια του). Τέσσερις ώρες, χωρίς ν' αφήσεις την μπάλα να πέσει κάτω!

Ούτε μια φορά! Ήταν σκληρό, φοβόμουν, αλλά τώρα που το σκέφτομαι ήταν ο σωστός τρόπος", υποστήριξε σχετικά με τ' αγωνιστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πατρική συμβουλή να μην παντρευτεί όσο βρίσκεται στη δράση.

"Ο πατέρας μου, μου έλεγε να μην παντρευτώ μέχρι ν' αποσυρθώ από τη δράση. Ότι όσο παίζω μπάλα, η οικογένειά μου θα έπρεπε να είναι σε πρώτη μοίρα και το ποδόσφαιρο σε δεύτερη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο παίζω σε τοπ επίπεδο, το ποδόσφαιρο θα είναι πρώτη μοίρα. Δεν ξέρεις για πόσο διάστημα θα είσαι σε αυτό το επίπεδο. Όταν αποσυρθώ στα 33 ή 34 χρόνια μου, θα μπορώ να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου".

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ