ΑΓΓΛΙΑ

Σοκαριστικά στοιχεία για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Αγγλία

Σοκαριστικά στοιχεία για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Αγγλία
© SHUTTERSTOCK / MATIMIX

Η έρευνα για τα παιδιά που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση συνεχίζεται στην Αγγλία. Δημοσίευμα της Dailymail αναφέρει ότι περισσότεροι από 500 νέοι έχουν παραδεχθεί την κακοποίηση τους.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η Dailymail, σχετικά με παιδιά που αγωνίζονται σε ακαδημίες ομάδων στη Μεγάλη Βρετανία κι έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από προπονητές ή άλλα μέλη των συλλόγων.

Μάλιστα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι περισσότερα από 500 (!) παιδιά έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στην παρούσα φάση υπάρχουν 200 ύποπτοι με την υπόθεση να συγκεντρώνει ενδιαφέρον.

Το εν λόγω θέμα ήρθε στην επιφάνεια στα τέλη του 2016, όταν γνωστοί ποδοσφαιριστές ανέφεραν δημόσια ότι είχαν κακοποιηθεί κατά την παρουσία τους στις ακαδημίες συλλόγων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας, μέχρι σήμερα (19/1) υπάρχουν 1016 αναφορές από πιθανά θύματα ή μάρτυρες, οι οποίοι ζητούν βοήθεια απ' τις αρχές. Άξιο αναφοράς είναι ότι το νεότερο θύμα είναι μόλις τεσσάρων ετών, ενώ το μεγαλύτερο είναι στην ηλικία των 20.

Ακόμα, οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν συνδεθεί 248 ομάδες με το σκάνδαλο, ύστερα από έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νησί. Τα ονόματα των ομάδων δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πηγές αναφέρουν ότι μερικοί προπονητές συνδέονται με τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Στόουκ, Λιντς, Σαουθάμπτον, Λέστερ, Άστον Βίλα, Σέλτικ, Μπλάκπουλ και Κρου χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη αναφορά.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ