ΑΓΓΛΙΑ

Σίτι - Γιουνάιτεντ 0-1: Οι διάβολοι τη νίκη, οι πολίτες την πρόκριση

Manchester City's Sergio Aguero vies for the ball with Manchester United's Brandon Williams, right, during the English League Cup semifinal second leg soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Sergio Aguero vies for the ball with Manchester United's Brandon Williams, right, during the English League Cup semifinal second leg soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 την Σίτι στο "Έτιχαντ" για τον δεύτερο ημιτελικό του League Cup όμως η συμπολίτισσά της πήρε την πρόκριση για τον τελικό χάρη στο υπέρ της 3-1 από το πρώτο ματς.

Μετά την επικράτησή της στο πρωτάθλημα πριν λίγους μήνες με σκορ 2-1, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε ξανά στο "Έτιχαντ", νικώντας αυτή τη φορά με 1-0 την συμπολίτισσά της Σίτι για τον δεύτερο ημιτελικό του League Cup, όμως αυτό δεν έφτανε για να πάει στον τελικό.

Εκεί θα βρεθεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στην Άστον Βίλα, με τους πολίτες να σφραγίζουν το εισιτήριο για τον τελικό στο "Γουέμπλεϊ" χάρη στο υπέρ τους 3-1 από τον πρώτο αγώνα στο "Ολντ Τραφορντ" στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί για ένα ακόμα ντέρμπι τη φετινή σεζόν και μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μάτιτς στο 35' (δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή) και να βάλουν φωτιά στην υπόθεση πρόκριση, με την Μάντσεστερ Σίτι -που έπαιξε αρκετά κάτω από τα συνήθη στάνταρντς της- να προστατεύει όμως την εστία της στη συνέχεια και να πανηγυρίζει στο φινάλε την πρόκριση στον τελικό της 1ης Μαρτίου.

Και αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ κυνήγησε μεν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι, πληγώθηκε ωστόσο από το γεγονός πως υποχρεώθηκε από το 76' να παίξει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ της Μάτιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής που πήρε δύο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ομάδα που είχε στον πάγκο της τον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Όσον αφορά δε στην Σίτι, έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του League Cup που φτάνει σε τρεις σερί τελικούς μετά απο τις Λίβερπουλ (πήγε σε τέσσερις διαδοχικούς, από το 1981 μέχρι το 1984) και την Νότιγγχαμ Φόρεστ (από το 1978 ως το 1980).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ