ΑΓΓΛΙΑ

Σενάριο για πρόωρο φινάλε και 23 ομαδες για τη νέα σεζον!

Σενάριο για πρόωρο φινάλε και 23 ομαδες για τη νέα σεζον!
AP PHOTO/JON SUPER

Η κρίση του κορονοϊού κάνει τους ανθρώπους της Premier να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, με την "Daily Mail" να αποκαλύπτει σκέψεις περί πρόωρου φινάλε και παρουσίας 23 ομάδων τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μπορεί το αρχικό πλάνο να περιλαμβάνει επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις από τις 18 Μαΐου και επανέναρξη της δράσης από τις 8 Ιουνίου, ωστόσο το γεγονός πως ο κορονοϊός δεν υποχωρεί στην Μεγάλη Βρετανία, έχει κάνει τη φετινή Premier League να βρίσκεται στον αέρα, κρεμάμενη από μία λεπτή κλωστή.

Ενόψει μάλιστα της σημερινής τηλεδιάσκεψης που θα λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των 20 συλλόγων για να χαράξουν την πορεία τους από εδώ και πέρα, η " Daily Mail" ήρθε να αποκαλύψει ένα νέο σενάριο που απασχολεί τους ανθρώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση που ο κορονοϊός στριμώξει τόσο πολύ το πρόγραμμα και δεν μπορούν να γίνουν τα ματς στο προβλεπόμενο διάστημα, με την τήρηση όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων, τότε θα καταφύγουν σε Plan B, σύμφωνα με τα οποίο θα ισχύσει η υπάρχουσα βαθμολογία για την απονομή της πρωταθλήτριας αλλά και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Σενάριο για πρόωρο φινάλε και 23 ομαδες για τη νέα σεζον!
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε τη νέα σεζόν 23 ομάδες και 44 αγωνιστικές, κάτι όμως που δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού από τη σεζόν 2021-22 θα γίνει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- η επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, με υποβιβασμό έξι ομάδων στην δεύτερη κατηγορία.

Την ίδια ώρα, η αύξηση του αριθμού των αγώνων σε σεζόν που προηγείται του Euro 2020 (θα γίνει το καλοκαίρι του 2021), συμπιέζει τις άλλες δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Και αν το FA Cup είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός διασυλλογικός θεσμός και δεν κινδυνεύει, δεν ισχύει το ίδιο και για το League Cup, που ενδέχεται να μπει στον πάγο για μία σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ