ΑΓΓΛΙΑ

Σέφιλντ Γ. - Άρσεναλ 1-2: Στα ημιτελικά του FA Cup με "κανονιά" του Θεμπάγιος

Arsenal's Dani Ceballos, front, celebrates after scoring his side's second goal during the FA Cup sixth round soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Sunday, June 28, 2020. (Andrew Boyers/Pool via AP)
Arsenal's Dani Ceballos, front, celebrates after scoring his side's second goal during the FA Cup sixth round soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Sunday, June 28, 2020. (Andrew Boyers/Pool via AP) ANDREW BOYERS/POOL VIA AP

Η Άρσεναλ "φλέρταρε" με την παράταση, αφού ο Ντέιβιντ ΜακΓκόνλτρικ ισοφάρισε σε 1-1 για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 87', αλλά ο Ντάνι Θεμπάγιος με όμορφο διαγώνιο σουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. (VIDEOS)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας. Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα έκαναν τα εύκολα δύσκολα γι' ακόμη μία φορά, αφού παρότι προηγήθηκαν στο σκορ με εύστοχο πέναλτι του Νικολά Πεπέ (25'), "πλήρωσαν" τα λάθη στην άμυνα, με τον Ντέιβιντ ΜακΓκόνλτρικ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 87ο λεπτό.

Ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι Θεμπάγιος, που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα, χάρισε τη νίκη/πρόκριση στην ομάδα του με ωραίο διαγώνιο σουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προκειμένου να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα.

TO MATΣ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 8ο λεπτό ο Τζον Λούνστραμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από χρήση του VAR. Το γκολ, έστω κι αν δεν μέτρησε, αφύπνισε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει την εστία του Ντιν Χέντερσον.

Μάλιστα, στο 25ο λεπτό είδε την πίεση να αποδίδει καρπούς, αφού κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Νικολά Πεπέ. Οι "κανονιέρηδες" έδειχναν να διαχειρίζονται σωστά το υπέρ τους προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και είχαν μία ευκαιρία με τον... τερματοφύλακα, Ντιν Χέντερσον, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει από τη μία εστία στην άλλη, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Η Άρσεναλ έδειχνε πως θα πάρει την πρόκριση, αλλά γι' ακόμα μία φορά "πλήρωσε" τα τραγικά λάθη της άμυνάς της. Στο 87ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κολάσινατς δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Χόλντινγκ και κατέληξε στον ΜακΓκόνλτρικ που με κοντινή πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Κι ενώ όλοι περίμεναν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, ο Ντάνι Θεμπάγιος με όμορφο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους "κανονιέρηδες" στα ημιτελικά του FA Cup. Ο Μπουκάγιο Σάκα βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση, συνεργάστηκε με τον Ενκετιά, ο οποίος έστρωσε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος νίκησε τον Χέντερσον για το 2-1.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Κρις Γουάιλντερ): Χέντερσον, Μπάλντοκ (62' Φρίμαν), Μπάσαμ (76' Σαρπ), Ίγκαν, Ρόμπινσον, Στίβενς, Νόργουντ, Λούντστραμ (35' Μπεργκ), Φλεκ, ΜακΓκόλντρικ, ΜακΜπέρνι.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Μαρτίνες, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ (54' Χόλντινγκ), Τίρνι, Κολάσινατς, Τζάκα, Γουίλοκ (67' Θεμπάγιος), Σάκα, Πεπέ (90' Παπασταθόπουλος), Λακαζέτ (67' Ενκετιά)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Σάββατο 27 Ιουνίου

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (παράταση)

Κυριακή 28 Ιουνίου

Σέφιλντ - Άρσεναλ 1-2 (87' ΜακΓκόλντρικ / 25' πεν. Πεπέ, 90 +1' Θεμπάγιος)

Λέστερ - Τσέλσι (18:00)

Νιούκαστλ - Σίτι (20:30)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ