ΑΓΓΛΙΑ

Ράσφορντ: Ο πιο νέος Άγγλος που σκοράρει σε ντεμπούτο με την εθνική

Ράσφορντ: Ο πιο νέος Άγγλος που σκοράρει σε ντεμπούτο με την εθνική

Ο Μάρκους Ράσφορντ έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αγγλίας, απέναντι στην αντίστοιχη της Αυστραλίας και σκόραρε τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Έτσι έγινε ο πιο νέος που σκοράρει στο ντεμπούτο του με τα "τρία λιοντάρια". (VIDEO)

Ιστορική στιγμή στο "Stadium of Light" για τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο 18χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αγγλίας, στο φιλικό προετοιμασίας για την τελική φάση του Euro 2016 με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, και παραβίασε την εστία του Ράιαν, μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Για την ακρίβεια 135 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης κι έγινε έτσι, σε ηλικία 18 ετών και 208 ημερών, ο πιο νέος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας. Πέρασε έτσι τον Τόμι Τέιλορ, ο οποίος είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του, απέναντι στην Ουαλία το 1938, σε ηλικία 19 ετών και 16 ημερών.

Έχουμε και λέμε. Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει σκοράρει:
- Στο πρώτο σουτ που έκανε στο Europa League
- Στο πρώτο σουτ που έκανε στην Premier League
- Στο πρώτο σουτ που έκανε με την Εθνική Αγγλίας

Όλα αυτά στα 18 του χρόνια. Είπατε τίποτα;

Το γκολ του ωστόσο δεν ήταν και το πιο γρήγορο παίκτη που κάνει ντεμπούτο με τα "τρία λιοντάρια", καθώς προηγήθηκαν χρονικά οι Μπιλ Νίκολσον (19''), Τζον Κορκ (30'') και Χάρι Κέιν (79"). Είναι ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, μετά τους Μάικλ Όουεν (18 ετών και 164 ημερών) και Γουέιν Ρούνεϊ (17 ετών και 317 ημερών), ωστόσο οι δύο τελευταίοι δεν το έκαναν σε ντεμπούτο τους.

Η αντίδραση του Γουέιν Ρούνεϊ για την πρωτιά του συμπαίκτη του σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνική Αγγλίας:

Και η σημερινή δεν είναι η μοναδική πρωτιά του Μάρκους Ράσφορντ:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ