ΑΓΓΛΙΑ

Πρόστιμο "μαμούθ" στην ΚΠΡ!

Queens Park Rangers' chairman and Director of Air Aisa Tony Fernandes looks on from the dugout before the start of their English Premier League soccer match against Reading, at Loftus Road stadium, London, Sunday, Nov. 4, 2012. (AP Photo/Sang Tan)
Queens Park Rangers' chairman and Director of Air Aisa Tony Fernandes looks on from the dugout before the start of their English Premier League soccer match against Reading, at Loftus Road stadium, London, Sunday, Nov. 4, 2012. (AP Photo/Sang Tan) AP

Η ΚΠΡ καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών για παραβίαση του Financial Fair Play της Championship που ξεκινά από τη σεζόν 2011-12.

Ιδιαίτερα ακριβά καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι της ΚΠΡ την κατάσταση των οικονομικών της ομάδας την τριετία 2011-2014. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η Κουΐνς Παρκ Ρέιντζερς καλείται να πληρώσει 40 εκατομμύρια λίρες για παραβίαση του Financial Fair Play της Championship.

Τι ακριβώς έχει συμβεί όμως με την ιστορική ομάδα της Αγγλίας;

Στο τέλος της σεζόν 2011-12 η ΚΠΡ παρουσίασε "τρύπα στα οικονομικά της παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν στην Premier League. Την επόμενη σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε στην Championship και δαπάνησε πολλά εκατομμύρια για να αποκτήσει παίκτες που θα την οδηγήσουν και πάλι στην Premier League.

Σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό της ομάδας υπήρξε οικονομική "τρύπα" ύψους 9.8 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2013-14. Την ίδια ώρα όμως σε αυτόν υπήρχε και ένα δάνειο των ιδιοκτητών της ομάδας προς τα ταμεία του συλλόγου ύψους 60 εκατομμυρίων λιρών. Αυτό αποτέλεσε και το σημείο τριβής ανάμεσα στην ΚΠΡ και την αρμόδια επιτροπή για το Financial Fair Play.

Έπειτα από δικαστική διαμάχη που κράτησε για σχεδόν τρία χρόνια η επιτροπή έκρινε ότι οι ισχυρισμοί της πλευράς της ομάδας του Λονδίνου δεν ήταν αρκετοί και έτσι αποφάνθηκε ότι το πραγματικό "άνοιγμα" εκείνης της σεζόν ήταν συνολικά 69.8 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς το επιτρεπτό όριο χρέους είναι τα 8 εκατομμύρια, ενώ μέχρι τα 18 υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό που καλείται να πληρώσει μία ομάδα. Όταν όμως η "τρύπα" ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια τότε οι παραβάτες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτό θα κάνει και η ΚΠΡ στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών, ποσό που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των προστίμων που αφορούν το FFP. Όπως είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι της ομάδας ήδη προανήγγειλαν ότι θα ασκήσουν έφεση ελπίζοντας να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη τη σεζόν η ΚΠΡ είχε προχωρήσει σε σημαντικές μεταγραφές για να μπορέσει να επιστρέψει στην Premier League ξοδεύοντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια λίρες. Ανάμεσα στους παίκτες που είχε αποκτήσει ήταν οι Ζούλιο Σέζαρ, Παρκ Γι Σουνγ, Εστέμπαν Γκρανέρο, Ταλ Μπεν Χαΐμ, Σαμπα Ντιακιτέ, αλλά και ο γνώριμος μας από το σύντομο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, Κρίστοφερ Σαμπα.

Photo credits: AP Photo/Sang Tan

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ