ΑΓΓΛΙΑ

Παύθηκε αστυνομικός που ευθύνεται για το Χίλσμπορο

Παύθηκε αστυνομικός που ευθύνεται για το Χίλσμπορο

Σε συμφωνία για άμεση παύση των καθηκόντων του και πρόωρη σύνταξη ήρθε η αστυνομία του Γιόρκσαϊρ με τον Σερ Νόρμαν Μπέτισον.

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας συμμετείχε στις έρευνες για το Χίλσμπορο ωστόσο ισχυριζόταν πως τα θλιβερά γεγονότα προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των φιλάθλων!

Ουσιαστικά ο Μπέτισον μετέθεσε τις ευθύνες αποκλειστικά στους οπαδούς του Λίβερπουλ την αποφράδα εκείνη μέρα της 15ης Απριλίου 1989 στο Σέφιλντ.

Για τον Μπέτισον, είχε τοποθετηθεί και ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον: “Ο κ. Μπέτισον δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

Το αντίθετο, έριξε λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του. Ο ρόλος του Μπέτισον ήταν καταλυτικός για το Χίλσμπορο, όμως τα σχόλια του ήταν άθλια και με στόχο να μεταθέσει την ευθύνη σε αθώους ανθρώπους”.

Πρόθεση της αστυνομίας ήταν να τεθεί ο Σερ Νόρμαν Μπέτισον σε διαθεσιμότητα, ωστόσο κάτι τέτοιο θα απαιτούσε χρονοβόρες διαδικασίες σε περίπτωση που ο τελευταίος προσέφευγε στην δικαιοσύνη.

Έτσι συμφωνήθηκε να βγει σε πρόωρη σύνταξη. Παρά την τεράστια έκταση που έχει πάρει το θέμα αναφορικά με τον πραγματικό ρόλο του, ο Μπέτισον αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για συγκάλυψη των ευθυνών της αστυνομίας.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ