ΑΓΓΛΙΑ

Παραλίγο χωρίς την Αγγλία το Μουντιάλ '82

Παραλίγο χωρίς την Αγγλία το Μουντιάλ '82

Η κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ σκεφτόταν να αποσύρει την αποστολή της εθνικής Αγγλίας από το Μουντιάλ '82 λόγω του πολέμου στα Νησιά Φόκλαντς με την Αργεντινή!

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά αρχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα (28/12) στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την εισβολή των αργεντίνικων στρατευμάτων στις 2 Απριλίου, ο υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νικ Μακφάρλαν, με επιστολή που κοινοποίησε στις αθλητικές αρχές της χώρας ζητούσε να να μην υπάρχει:"καμία αθλητική επαφή με την Αργεντινή σε επίπεδο εκπροσώπων, συλλόγων και ατόμων, επί βρετανικού εδάφους.

Η πολιτική ισχύει ομοίως και σε όλα τα αθλητικά γεγονότα στην Αργεντινή".

Ακολούθως ο ΜακΦάρλαν έστειλε επιστολή τον επόμενο μήνα στην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ όπου εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για τη συμμετοχή των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μουντιάλ.

"Μέχρι πριν από μία εβδομάδα ή 10 ημέρες, ήταν στη διακριτική ευχέρεια των ποδοσφαιρικών αρχών να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν.

Ωστόσο, η απώλεια βρετανικών ζωών στο 'HMS Sheffield' και στο 'Sea Harriers' (σ.σ. βρετανικά πλοία που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και η αναφορά γίνεται στο "HMS Coventry", που ήταν αδερφό πλοίο με το "HMS Sheffield")στιγμάτισε ορισμένους διεθνείς ποδοσφαιριστές και κάποιους παράγοντες.

Αισθάνονται αποστροφή στην προοπτική να αγωνιστούν στο ίδιο τουρνουά με την Αργεντινή αυτήν τη στιγμή".

Επίσης ανέφερε ότι η FIFA δεν είχε καμία πρόθεση να πιέσει την Αργεντινή ώστε να αποσυρθεί από τη διοργάνωση.

"Σε αυτήν την περίπτωση, καμία άλλη χώρα δεν θα μας ακολουθήσει. Η Αργεντινή δεν θα αισθανθεί πίεση από την απόσυρση της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά θα αντιμετωπίσει αυτήν την κίνηση ως ευκαιρία για προπαγάνδα:

το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι η Αργεντινή θα πληγεί" εξήγησε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, σε δική του επιστολή προς την "Σιδηρά Κυρία".

Τελικά, η Σκωτία αποκλείστηκε στον 1ο Γύρο των ομίλων και οι Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία και Αργεντινή στην αμέσως επόμενη φάση. Ως εκ τούτου απετράπη ένα ανεπανάληπτο κάζο στα γήπεδα της Ισπανίας.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ