ΑΓΓΛΙΑ

Παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας στο Βίλα Παρκ

Παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας στο Βίλα Παρκ
© GETTY IMAGES

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Μπίρμιγχαμ για τον τρίτο γύρο του League Cup και η Αστυνομία του Μίντιλαντ έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα ώστε να αποφύγει επεισόδια ανάλογα με το ματς του 2010! (VIDEO)

Ο όρος derby χρησιμοποιείται στην Αγγλία για να αποδώσει την αντιπαλότητα που επικρατεί μεταξύ δύο ομάδων που εδρεύουν στην ίδια πόλη. Ο συγκεκριμένος όρος ίσως βρίσκει την πιο πιστή εφαρμογή του στο Second Derby City ή αλλιώς, στο ζευγάρι Άστον Βίλα - Μπέρμιγχαμ! Στα παιχνίδια μεταξύ των δύο αντιπάλων κυριαρχεί το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς και ουκ ολίγες φορές, έχουν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια.

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι ήρεμη, αφού η Άστον Βίλα αγωνίζεται στην Premier League, ενώ η Μπίρμιγχαμ έχει υποβιβαστεί στην Championship στο τέλος της σεζόν 2010-2011 και έκτοτε δεν επανέκαμψε! Ωστόσο, το ραντεβού των δύο ομάδων δίνεται ξανά για την Τρίτη (22/9), μέσω άλλης διοργάνωσης!

Στις 21:45, η Άστον Βίλα θα υποδεχθεί τη Μπίρμιγχαμ στο Βίλα Πατκ για την τρίτη φάση του League Cup σε ένα νοκ άουτ ματς! Όπως είναι λογικό, η αδρεναλίνη των οπαδών έχει χτυπήσει "κόκκινο" διότι θα συναντηθούν μετά από πέντε χρόνια, αλλά δεν συμμερίζεται τη χαρά τους η τοπική αστυνομία, που έχει εξαγγείλει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Οι αναμνήσεις από την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο League Cup δεν είναι οι καλύτερες, όταν για την ίδια διοργάνωση, την 1η Δεκεμβρίου του 2010, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης στο Σεντ Άντριους, οι οπαδοί της Μπίρμιγχαμ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο!

Νωρίτερα, η Μπίρμιγχαμ είχε επικρατήσει 2-1 της Άστον Βίλα και προκρίθηκε στα ημιτελικά, κατακτώντας τελικά το τρόπαιο! Με την εισβολή τους, οι φίλοι των "μπλε" στάθηκαν για πολύ ώρα μπροστά από την κερκίδα των αντιπάλων τους, πανηγυρίζοντας τη νίκη και εκτοξεύοντας αντικείμενα.

"Έχουμε σχεδιάσει τις αρμόζουσες αστυνομικές επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός μας βασίζεται στην πρόληψη των επεισοδίων, αλλά θα καταστείλουμε οποιαδήποτε έκτροπα" επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης, Στιβ Γκράχαμ.

Για την ιστορία, η Άστον Βίλα έχει προσλάβει 400 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας για το παιχνίδι, η Μπίρμιγχαμ θα λάβει 2.800 εισιτήρια αντί των 4.200 που προορίζονται για τους φιλοξενούμενους, ενώ πέριξ του Βίλα Παρκ (χωρητικότητας 42.682 θέσεων) θα περιπολούν έφιπποι αστυνομικοί! Διόλου άσχημα για αγγλικό παιχνίδι!

Όσον αφορά τα στατιστικά των δύο ομάδων στο League Cup, η Άστον Βίλα μετράει δύο προκρίσεις (σε διπλά παιχνίδια) έναντι μιας (σε νοκ άουτ), όμως η Μπίρμιγχαμ επικράτησε στους διπλούς τελικούς του 1963 και κατέκτησε το τρόπαιο!

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ