ΑΓΓΛΙΑ

Ο τερματοφύλακας της Σάτον δεν είναι σαν όλους τους άλλους

Ο τερματοφύλακας της Σάτον δεν είναι σαν όλους τους άλλους
© BPI / JED LEICESTER

Η φετινή έκπληξη του FA Cup, Σάτον Γιουνάιτεντ, προετοιμάζεται για το παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στην Άρσεναλ την ώρα που όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον αναπληρωματικό γκολκίπερ της. Δείτε και θα καταλάβετε.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει το βράδυ της Δευτέρας (20/2) την Σάτον Γιουνάιτεντ, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup. Πρόκειται για τη φετινή μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, η οποία αγωνίζεται στην ημιεπαγγελματική πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας και θα βρει μπροστά της τους "κανονιέρηδες", θέλοντας από την πλευρά της να γράψει τη δική της ιστορία.

Το... παραμύθι της Σάτον δεν έχει ήρωα, έχει όμως έναν μεγάλο πρωταγωνιστή που ακούει στο όνομα Γουέιν Σο. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι 45 χρονών, είναι αρκετά πιο βαρύς από τους συμπαίκτες του και είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ομάδας.

Δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στην πορεία της Σάτον μέχρι τους 16 του FA Cup, ωστόσο έχει δει την εικόνα του στον πάγκο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου εξαιτίας της σωματοδομής του.

Ο τερματοφύλακας της Σάτον δεν είναι σαν όλους τους άλλους

Μάλιστα, η φήμη του έχει εξαπλωθεί τόσο που όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δέχθηκε μια απίστευτη πρόταση. "Μου ζήτησαν αν μπορούν να με φωτογραφίσουν γυμνό. Χωρίς τίποτα, εκτός από τα γάντια του τερματοφύλακα. Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα τους πω. Είναι σίγουρα το πιο παράξενο πράγμα που μας έχει συμβεί".

Πώς όμως έγινε τερματοφύλακας; Διηγήθηκε την ιστορία του και θυμήθηκε την εποχή που υπήρξε συμπαίκτης με τον Άλαν Σίρερ. "Δεν σκόπευα να γίνω τερματοφύλακας. Ήμουν επιθετικός σε σχολική ομάδα στο Σαουθάμπτον. Θυμάμαι πως πήγα σε ένα τουρνουά στη Σουηδία με τον Άλαν Σίρερ στην ομάδα μας. Τρεις μήνες μετά ήταν στην πρώτη ομάδα και έκανε χατ - τρικ στο ντεμπούτο του".

Ιδού και τα πειστήρια από το 1986.

Ο τερματοφύλακας της Σάτον δεν είναι σαν όλους τους άλλους

"Έφυγα για τη Reading και στη συνέχεια βρέθηκα στην Basingstoke προτού δοθώ δανεικός στην Bashley. Μια μέρα είχαν δίλημμα για τον τερματοφύλακα και ο προπονητής είπε ότι έπρεπε να αγοράσω ένα ζευγάρι γάντια. Νικήσαμε την Salisbury 1-0 και είμαι στο τέρμα από τότε".

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο ματς με την Άρσεναλ, ο Σο πάντως έχει τις ευχές του πρώην συμπαίκτη του, Άλαν Σίρερ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ