ΑΓΓΛΙΑ

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

England's Danny Rose runs during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
England's Danny Rose runs during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Σε δηλώσεις που έχουν προκαλέσει αίσθηση προχώρησε ο Ντάνι Ρόουζ, με τον μπακ της Τότεναμ να αποκαλύπτει πως ανυπομονεί να τερματίσει τη ποδοσφαιρική καριέρα του λόγω του ρατσισμού.

Γροθιά και σφίξιμο στο στομάχι ταυτόχρονα αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε ο Ντάνι Ρόουζ το βράδυ της Πέμπτης και οι οποίες συνιστούν το βασικό πρωτοσέλιδο της συντριπτικής πλειονότητας του αγγλικού Τύπου την Παρασκευή.

Λόγια που σπάνια βγαίνουν από το στόμα ενός εν ενεργεία αθλητή, με τον 28χρονο διεθνή αριστερό φουλ μπακ της Τότεναμ να εξομολογείται πως δεν βλέπει την ώρα να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα έχοντας αηδιάσει από ρατσιστικές συμπεριφορές των οποίων έγινε αποδέκτης ο ίδιος και αρκετοί συμπαίκτες του αλλά και την προκλητική αδιαφορία από πλευράς ποδοσφαιρικών αρχών για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου.

Αφορμή για το ξέσπασμα του Ντάνι Ρόουζ ήταν η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε τόσο εκείνος όσο και οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάντσον-Οντόι από οπαδούς στο πρόσφατο Μαυροβούνιο-Αγγλία (1-5) για τα προκριματικά του Euro 2020 (με τους ήχους μαϊμούς που αναπαρήγαγε η εξέδρα των γηπεδούχων), με τον παίκτη των "σπιρουνιών" να ξεσπάει και να σοκάρει με δηλώσεις του:

"Αρκετά πια. Αυτή τη στιγμή όπως έχω προγραμματίσει τον εαυτό μου σκέφτομαι το εξής: Έχω ακόμα πέντε ή έξι χρόνια στο ποδόσφαιρο και ανυπομονώ να φτάσω στο τέρμα της διαδρομής.

Βλέποντας πώς κυλούν τα πράγματα, θέλω να απεμπλακώ το συντομότερο δυνατό. Έτσι νιώθω. Αισθάνομαι πως μου απομένουν άλλα πέντε με έξι χρόνια μπάλας και το μόνο που θέλω είναι να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο όσο γίνεται περισσότερο.

Υπάρχει τόση πολλή πολιτική στο άθλημα και ανυπομονώ να φτάσω στο τέλος της διαδρομής για να είμαι ειλικρινής", τόνισε ο Ρόουζ, ο οποίος στάθηκε στα μικρά πρόστιμα που επιβάλλουν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες απέναντι σε ομάδες ή συλλόγους για ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών τους και τα οποία έρχονται σε αντιδιαστολή με την αυστηρή τιμωρία που επιβλήθηκε στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (σ.σ. δύο αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο) για την έντονη λογομαχία που είχε με το διαιτητή Μάικ Ντιν στο φινάλε του Μπέρνλι-Τότεναμ.

Tottenham's Danny Rose vies for the ball with Crystal Palace's James McArthur, right, during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Tottenham's Danny Rose vies for the ball with Crystal Palace's James McArthur, right, during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

"Όταν εθνικές ομοσπονδίες τιμωρούνται με πρόστιμο που είναι περίπου όσα θα ξόδευα εγώ για μία νύχτα στο Λονδίνο, τι να περιμένει κανείς; Βλέπετε τον προπονητή μου να τιμωρείται με δύο ματς αποκλεισμό από τον πάγκο επειδή λογομάχησε με τον Μάικ Ντιν.

Την ίδια ώρα όμως μία χώρα τιμωρείται με λίγα χρήματα επειδή οι οπαδοί είχαν ρατσιστική συμπεριφορά. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή μοιάζει με φάρσα. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε στο ποδόσφαιρο και μέχρι να υπάρχει μία πολύ σκληρή τιμωρία, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι άλλο".

Σημειώνεται πως το Μαυροβούνιο κινδυνεύει με κλείσιμο ενός μέρους της εξέδρας για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του στα προκριματικά του Euro 2020, αν κριθεί ένοχο για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του στο πρόσφατο ματς με την Αγγλία (η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 16 Μαΐου), ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρόουζ είδε κατάματα το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού.

Υπέφερε και αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2012, όταν παίζοντας για την εθνική Αγγλίας Κ21 στην Σερβία, άκουγε τους οπαδούς να κάνουν ήχους μαϊμούς κάθε φορά που εκείνος ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα ενώ δεχόταν πέτρες όταν πλησίαζε τη γραμμή του πλαγίου άουτ για να πάρει τη μπάλα και να εκτελέσει ελεύθερο...

Οι δηλώσεις του Ντάνι Ρόουζ για τον ρατσισμό έγιναν πρωτοσέλιδο σε:

DAILY EXPRESS

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

DAILY MAIL

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

MIRROR

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

DAILY STAR

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

THE GUARDIAN

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

THE TELEGRAPH

Ο Ρόουζ αποκάλυψε πως θέλει να σταματήσει λόγω ρατσισμού!

Photo Credits: AP Photo/Hassan Ammar, AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιουβέντους: Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Κάλιαρι στον Κεν
Μήνυμα στους ρατσιστές οι Πογκμπά - Μπαλοτέλι, ξέσπασμα κατά Μπονούτσι από Στέρλινγκ
Ξέσπασμα Τουράμ: "Ντροπή στον Μπονούτσι για τα λόγια που είπε"
Απέναντι στους ρατσιστές και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ