ΑΓΓΛΙΑ

Ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ αγοράζει το "Γουέμπλεϊ" σε deal ενός δις ευρώ και δεν της το δίνει

Monaco players warm up during a training session ahead of the Champions League soccer match between Tottenham Hotspurs and AS Monaco at Wembley stadium in London, Tuesday, Sept. 13, 2016. The North London giants will play all their home games in the 90,000 seater Wembley Stadium for Champions League contests and their quest to reach the knockout round starts against Monaco on Wednesday.  (AP Photo/Frank Augstein)
Monaco players warm up during a training session ahead of the Champions League soccer match between Tottenham Hotspurs and AS Monaco at Wembley stadium in London, Tuesday, Sept. 13, 2016. The North London giants will play all their home games in the 90,000 seater Wembley Stadium for Champions League contests and their quest to reach the knockout round starts against Monaco on Wednesday. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, υπέβαλε προσφορά 700.000.000 ευρώ για την εξαγορά του "Γουέμπλεϊ", ωστόσο δεν θα το δώσει στον λονδρέζικο σύλλογο!

Ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, γνωστοποίησε ότι προσέφερε 700.000.000 ευρώ στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την αγορά του "Γουέμπλεϊ".

Το "στολίδι" του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο χτίστηκε το 1923 και το 2007 ανακατασκευάστηκε με κόστος 900.000.000 ευρώ (η αποπληρωμή ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024), αναμένεται να περάσει στα χέρια του Πακιστανού μεγιστάνα, ο οποίος έχει ιδιαίτερα σχέδια για το γήπεδο, ουχί ποδοσφαιρικά.

Με γραπτή δήλωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του λονδρέζικου συλλόγου, ο Καν εξηγεί ότι τα πλάνα του για το "Γουέμπλεϊ" δεν συνδέονται με τη Φούλαμ, αλλά με τον έτερο αθλητικό οργανισμό που έχει στην κατοχή του, τους Jacksonville Jaguars του NFL.

Σκοπός του είναι να επεκτείνει την παρουσία του αμερικανικού συλλόγου στο Λονδίνο, για να μεγιστοποιήσει τα διαφημιστικά έσοδα. Οι Jaguars έχουν συμφωνήσει από το 2013 να δίνουν κάποιους από τους αγώνες πρωταθλήματος στο "Γουέμπλεϊ", μία συμφωνία που έχει διάρκεια μέχρι το 2020.

Ο Καν θα προσπαθήσει να ενισχύσει αυτήν την εμπορική συμφωνία, χωρίς να έχει πρόβλημα να αφήσει στην FA τα δικαιώματα πακέτων φιλοξενίας στους αγώνες, τα οποία κοστολογούνται 350.000.000 ευρώ. Επιπλέον, θα επιτρέψει η εθνική Αγγλίας να συνεχίσει να αγωνίζεται στη φυσική έδρα της.

Η πώληση του "Γουέμπλεϊ" αναμένεται να αποφέρει καθαρά στα ταμεία της ομοσπονδίας περίπου 600.000.000 ευρώ, χρήματα που θα επενδυθούν στις υποδομές του αγγλικού ποδοσφαίρου, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των ακαδημιών, για την ανάδειξη ποιοτικότερων παικτών.

Την ίδια στιγμή, το deal αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την επένδυση του Καν στη Φούλαμ, όπως εξήγησε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στη δήλωσή του, με την ομάδα της Championship να αγωνίζεται στο "Κρέιβεν Κότατζ", γήπεδο 25.000 θέσεων που χρησιμοποιεί από το 1896.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ