ΑΓΓΛΙΑ

Ο 26χρονος Μέισον αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο λόγω κατάγματος κρανίου

Chelsea's Gary Cahill, left, and Hull City's Ryan Mason challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Jan. 22, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's Gary Cahill, left, and Hull City's Ryan Mason challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Jan. 22, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Ράιαν Μέισον αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, μετά από το κάταγμα κρανίου που υπέστη σε σύγκρουση πριν από έναν χρόνο με τον Γκάρι Κέιχιλ (pic, video).

Ο Ράιαν Μέισον πήρε τη δύσκολη απόφαση να κρεμάσει τα "παπούτσια" του σε ηλικία μόλις 26 ετών, εξαιτίας του φρικιαστικού τραυματισμού που υπέστη τον Ιανουάριο του 2017, σε αγώνα πρωταθλήματος στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μεταξύ της Χαλ και της Τσέλσι.

Ο Άγγλος μέσος συγκρούστηκε στο κεφάλι με τον στόπερ των "μπλε" Γκάρι Κέιχιλ, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα κρανίου και να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, περνώντας οκτώ ημέρες στο νοσοκομείο "St. Mary's".

Ο τραυματισμός θα μπορούσε να του κοστίσει ακόμα και τη ζωή, εάν δεν υπήρχε σωστή ιατρική φροντίδα στο γήπεδο και άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο 26χρονος Μέισον αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο λόγω κατάγματος κρανίου
© INSTAGRAM/@RYAN8MASON

Με ανακοίνωσή του, ο πρώην μέσος των Τότεναμ, Γέοβιλ (δανεικός), Ντόνκαστερ (δανεικός), Μίλγουολ, Λοριάν (δανεικός), Σουίντον (δανεικός) και Χαλ, ο οποίος το 2015 φόρεσε για μία και μοναδική φορά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, γνωστοποίησε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή για ιατρικούς λόγους.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μετά από ιατρική συμβουλή ειδικού, πρέπει να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εργάστηκα χωρίς σταματημό για να καταφέρω να επιστρέψω στα γήπεδα. Δυστυχώς, έχοντας λάβει την ιατρική εκτίμηση του ειδικού, πλέον δεν έχω επιλογή από το να αποσυρθώ λόγω του ρίσκου που υπάρχει, με δεδομένη τη φύση του τραυματισμού μου", τονίζει μεταξύ άλλων.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ