ΑΓΓΛΙΑ

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Την λύτρωσε ο Μαγκουάιρ στην παράταση

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Την λύτρωσε ο Μαγκουάιρ στην παράταση

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν παρουσίασε καλή εικόνα και χρειάστηκε την παράταση ώστε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό του FA Cup με 2-1 κόντρα στην Νόριτς. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Μαγκουάιρ στο 118'.

Μέτρια παρουσιάστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Carrow Road στον προημιτελικό κόντρα στην Νόριτς, όμως κατάφερε να επικρατήσει 2-1 και να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του FA Cup. Οι Κόκκινοι Διάβολοι χρειάστηκαν την παράταση, αφού στην κανονική διάρκεια το σκορ έμεινε στο 1-1, με τον Μαγκουάιρ να δίνει τη λύση στο 118'.

Η Νόριτς παρουσιάστηκε ιδιαίτερη αξιόμαχη, έβαλε προβλήματα στην Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στην παράταση, εφόσον είχε μείνει και με 10 παίκτες από το 88ο λεπτό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε μία μέτρια προς κακή εμφάνιση. Μπορεί να είχε την κατοχή, όμως παρουσίασε πρόβλημα στην τελική πάσα λίγο έξω από την περιοχή της Νόριτς, η οποία ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έδειξαν διάθεση να χτυπήσουν στην κόντρα κυρίως με τον Κάντγουελ από τα αριστερά. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 43ο λεπτό με τον Ρουπ να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή και τον Μαγκουάιρ να βάζει το πόδι του, ώστε να μην απειληθεί ο Ρομέρο. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ μπήκε με την ίδια διάθεση, αλλά κατάφερε να βρει γκολ νωρίς. Μόλις στο 46ο λεπτό ο Ιγκαλό έβαλε τους Κόκκινους Διάβολους μπροστά στο σκορ. Η Νόριτς έκανε λάθος στην άμυνα και ο Ιγκαλό με προβολή έκανε το 1-0. Ωστόσο, η ομάδα του Σόλσκιερ έμοιαζε να βολεύεται με αυτό το σκορ, χωρίς να αλλάζει η εικόνα της, κάτι το οποίο έμελλε να πληρώσει.

Από την άλλη, η Νόριτς άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο με τον Μαγκουάιρ να απομακρύνει επικίνδυνες σέντρες. Τελικά, στο 75' οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση με τρομερό μακρινό σουτ του Κάντγουελ. Στη συνέχεια η Νόριτς έγινε ακόμη πιο επικίνδυνη προσπαθώντας να γίνει απειλητική μπροστά από την εστία του Ρομέρο.

Εκεί που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πιο κοντά στο 2-1, αναγκάστηκαν να μείνουν με δέκα παίκτες. Ο Κλόζε ανέτρεψε στο 88΄τον Ιγκάλο στα όρια της περιοχής, αφού δεν τον άφησε συγκεκριμένα να βγει μόνος απέναντι στον Κρουλ. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά εκμεταλλευόμενη την αριθμητικής της υπεροχή, αλλά το 1-1 παρέμεινε.

Στην παράταση η ομάδα του Σόλσκιερ ανέβασε στροφές και έκλεισε την Νόριτς στα καρέ της με την κατοχή της στο πρώτο μέρος να φτάνει έως και το 80%. Ο Ράσφορντ με τον Μαρσιάλ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα κινητικοί δημιουργώντας προβλήματα με τις συνεργασίες τους. Ο Κρουλ παραλίγο να μετατραπεί σε ήρωας, αφού στο 111' έβγαλε κεφαλιά του Μαγκουάιρ, ενώ επενέβη κάθε φορά που χρειάστηκε.

Τελικά, ο κεντρικός αμυντικός των Κόκκινων Διαβόλων βρήκε τη λύση. Στο 118' έπειτα από μία σέντρα και με αλλεπάλληλες κόντρες, ο Μαγκουάιρ έπεσε στο ύψος του πέναλτι για να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της Νόριτς. Κάπως, έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Νόριτς (Φάρκε):Κρουλ, Άαρονς, Γκόντφρεϊ, Κλόζε, Λίουις (118' Άινταχ), ΜακΛίν, Τετέι, Ρουπ (62' Χερνάντες), Μπουεντία (90' Ντούντα), Κάντγουελ (90' Τράιμπουλ), Πούκι (71' Ντρίμιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ):Ρομέρο, Νταλότ (63' Γουίλιαμς), Μπάιγι (96' Μαρσιάλ), Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ (78' Μάτιτς), Φρεντ (78' Πογκμπά), Μάτα (63' Γκρίνγουντ), Φερνάντες, Λίνγκαρντ (63' Ράσφορντ), Ιγκάλο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Σάββατο 27 Ιουνίου

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (παράταση)

Κυριακή 28 Ιουνίου

Σέφιλντ - Άρσεναλ (15:00)

Λέστερ - Τσέλσι (18:00)

Νιούκαστλ - Σίτι (20:30)

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ