ΑΓΓΛΙΑ

Μόνιμος ο Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία

Μόνιμος ο Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία
Σάουθγκεϊτ-Μάρτιν

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναλαμβάνει μόνιμα την εθνική Αγγλίας και διαδέχεται τον Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο των "λιονταριών".

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού της εθνικής Αγγλίας επί μονίμου βάσεως, μετά από δύο αγώνες ως υπηρεσιακός.

Ο 46χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών, με συνέπεια να αναλάβει την πορεία των "λιονταριών" τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 όσο και στο Euro 2020.

Η επιτροπή που επέλεξε τον μόνιμο διάδοχο του Σαμ Άλαρνταϊς απαρτιζόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FA, Μάρτιν Γκλεν, τον τεχνικό διευθυντή Νταν Άσγουορθ και τον πρόεδρο Γκρεγκ Κλαρκ, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο 57 φορές διεθνής αμυντικός είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση.

"Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που προσελήφθην ως προπονητής της Αγγλίας και αντιλαμβάνομαι ότι αποδεχόμενος τη δουλειά είναι ένα πράγμα και το να την κάνω επιτυχημένα κάτι διαφορετικό", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος από το 2013 υπήρξε προπονητής της εθνικής κ-21 και ανέλαβε την ανδρική ομάδα για τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Αυτή είναι μόλις η τρίτη δουλειά που αναλαμβάνει ο Σάουθγκεϊτ ως πρώτος προπονητής, κάνοντας την αρχή στην τριετία 2006-2009 στη Μίντλεσμπρο. Τον Ιανουάριο του 2011 τέθηκε επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της αγγλικής ομοσπονδίας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου στο Σεντ Τζορτζ Παρκ, προτού αναλάβει την κ-21, με την οποία έφτασε δύο φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η πορεία του στην εθνική ομάδα, πάντως, δεν ήταν πάντα γεμάτη επιτυχίες, αφού ως ποδοσφαιριστής συνέδεσε το όνομά του με το χαμένο πέναλτι στη σχετική διαδικασία, κατά τον ημιτελικό του Euro 1996 με τη Γερμανία που διοργανώθηκε στην Αγγλία.

Ο πρώτος αγώνας του με την ιδιότητα του μόνιμου ομοσπονδιακού τεχνικού θα είναι το φιλικό παιχνίδι κόντρα στα "πάντσερ" που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2017 στο Ντόρτμουντ, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα θα υποδεχθεί τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ