ΑΓΓΛΙΑ

Λατρεία στην Αγγλία για τον Γκασκόιν

Λατρεία στην Αγγλία για τον Γκασκόιν

Ο βρετανικός ποδοσφαιρικός θρύλος, Πολ Γκασκόιν, παρακολούθησε από τις εξέδρες των VIP του "King Power" τη φιλική νίκη των "τριών λιονταριών" επί της Ελβετίας (1-0), γνωρίζοντας -παράλληλα- την αποθέωση από τους Άγγλους φιλάθλους.

Το ποδόσφαιρο είναι το... ναρκωτικό του! Ο λόγος για τον μυθικό Πολ Γκασκόιν, ο οποίος βρέθηκε στις κερκίδες του "King Power", βλέποντας την αγαπημένη του Αγγλία να επικρατεί σε φιλική αναμέτρηση της Ελβετίας , ενώ οι φίλαθλοι του επεφύλαξαν στιγμές λατρείας.

Ο παλαίμαχος άσος των βρετανικών γηπέδων έχει επανέλθει, πλέον, στην... κανονικότητα, αφήνοντας πίσω του τον εφιάλτη των καταχρήσεων.

Λατρεία στην Αγγλία για τον Γκασκόιν

Στα 51 του χρόνια και καθαρός από ουσίες και οινοπνεύματα, ο "Gazza" έστρεψε τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του, με τα φλας να αστράφτουν, απαθανατίζοντας το αγγλικό είδωλο να βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες με μικρούς φανς των "τριών λιονταριών" και να προσφέρει πίτες ως κέρασμα.

Λατρεία στην Αγγλία για τον Γκασκόιν

Μάλιστα, το "κακό παιδί" του αγγλικού ποδοσφαίρου είχε κέφια, καθώς αστειεύτηκε θέτωντας επί τάπητος την επιστροφή του στη δράση.

Μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού (11/9), ο τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε πως ο άλλοτε συμπαίκτης του στην εθνική του εκμυστηρεύτηκε πως ήθελε να ξεκρεμάσει τα παπούτσια του και να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πριν την σέντρα του αγώνα, θυμήθηκαν τα παλιά και είχαν θερμό εναγκαλισμό, με τον 48χρονο ομοσπονδιακό εκλέκτορα να δηλώνει: "Προσφέρθηκε να παίξει! Το πάθος του για το παιχνίδι και την Αγγλία είναι τεράστιο".

Από την πλευρά του, ο παρελθοντικός σταρ της "στρογγυλής θεάς", ανέφερε στην εφημερίδα "SunSport": "Δεν είμαι ξεροκέφαλος, αλλά είναι απίθανο να υπάρξει νέος Πολ Γκασκόιν. Όπως δεν θα υπάρξει νέος Μπόμπι Ρόμπσον, ούτε άλλος Πελέ. Είμαι ο μοναδικός Πολ Γκασκόιν και ποτέ δεν θα ασκήσω πίεση σε κάποιον παίκτη να γίνει ο επόμενος Γκασκόιν".

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Να σημειωθεί ότι ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ήταν ο παίκτης που έλυσε τον... γόρδιο δεσμό της αγγλικής νίκης (54') καθώς μετέφρασε σε γκολ την ασίστ του δεξιού οπισθοφύλακα της Σίτι, Κάιλ Γουόκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριστερός φουλ μπακ της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ ήταν ο "man of the match" απέναντι στην Ελβετία, μέχρι την στιγμή της αντικατάστασής του από τον εκκολαπτόμενο αστέρα της Λέστερ, Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την "μεγάλη" εθνική.

Photo Credits:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ