ΑΓΓΛΙΑ

Κορονοϊός: "Λουκέτο" στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αγγλίας

A lone steward sits in a bank of empty seats as England play the Czech Republic in an international friendly soccer match at Wembley stadium in London, Wednesday, Aug. 20, 2008. (AP Photo/Alastair Grant)
A lone steward sits in a bank of empty seats as England play the Czech Republic in an international friendly soccer match at Wembley stadium in London, Wednesday, Aug. 20, 2008. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το συμβούλιο της National League ανακοίνωσε πως προχωρά σε επ' αόριστον αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας και θα συμβουλευτεί νομική υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν.

Την απόφαση να προχωρήσει σε επ' αόριστον αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας πήρε το συμβούλιο της National League. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως σταματάει όλη η δράση στις μη επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα συμβουλευτεί νομική υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν.

Προφανώς, δεν υπάρχει στον ορίζοντα η πιθανότητα ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων μέσω αγωνιστικής δράσης και το πιθανότερο είναι πως αναζητείται ο τρόπος που θα προβιβαστούν ή υποβιβαστούν οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών. Βέβαια, υπάρχει κι ως σενάριο η ακύρωση της σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως πλέον είναι ενεργά μόνο τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα η Premier League, η Championship, η League One και η League Two, τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν όταν υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει επικίνδυνα και στην Μεγάλη Βρετανία, με 393 ανθρώπους - μεταξύ των οποίων και ένας 19χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα- να αφήνουν την τελευταία πνοή τους το τελευταίο 24ωρο. Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, εκτιμάται πως ίσως να έχουν εκτεθεί στον ιό ακόμα και 1.800.000 άνθρωποι στην Μεγάλη Βρετανία, με τους ειδικούς να υπολογίζουν πως για κάθε 1.000 άτομα που θα νοσούν, θα υπάρχει και ένας θάνατος.

Η ανακοίνωση:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ