ΑΓΓΛΙΑ

Κορονοϊός: Η Premier League είναι ακόμα μήνες μακριά από την επανέναρξη

Κορονοϊός: Η Premier League είναι ακόμα μήνες μακριά από την επανέναρξη

Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με την Premier League να είναι στην πιο δύσκολη θέση, αφού η Αγγλία έχει μπροστά της τα δύσκολα όσον αφορά την έξαρση τους εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μπορεί η χθεσινή απόφαση της UEFA να μεταφέρει το EURO για την επόμενη χρονιά με στόχο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο αυτό είναι απλά ένα μικρό βοήθημα προς τις Ομοσπονδίες.

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση και τα κρούσματα στον αθλητικό κόσμο αυξάνονται συνεχώς.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είναι επικίνδυνο να διεξαχθούν από την στιγμή που υπάρχουν πολλά κρούσματα ανάμεσα σε παίκτες και μέλη των ομάδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις χώρες φαίνεται να έχει η Αγγλία, αφού τόσο η εξάπλωση του κορονοϊού όσο και τα στενά χρονικά περιθώρια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας σε όσους προσπαθούν να φτιάξουν το καλεντάρι για το υπόλοιπο της σεζόν. Τα πράγματα χειροτερεύει το γεγονός πως το Νησί βρίσκεται ακόμα χαμηλά στην καμπύλη της εξάπλωσης του ιού, το μεγάλο ξέσπασμα βρίσκεται μπροστά του.

"Ειλικρινά, ζούμε απρόβλεπτες καταστάσεις και όλα είναι στο τραπέζι ψάχνοντας να βρούμε λύσεις" τόνισε μεταξύ άλλων ο chief executive της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Μαρκ Μπάλινγχαμ. Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά ο θεσμός του Κυπέλλου στην Αγγλία, ο οποίος διεκόπη στα προημιτελικά μοιάζει αδύνατο να συνεχιστεί.

Σε ό,τι αφορά την Premier League να αναφέρουμε ότι απομένουν ακόμα εννιά αγωνιστικές μέχρι το τέλος. Θα είναι δύσκολο να χωρέσουν μέχρι το τέλος του Ιουνίου, τη καταληκτική ημερομηνία που έχει θεσει η UEFA για να έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε, πως η 30η Ιουνίο έχει τεθεί ως στόχος, αλλά δεν θα αποτελέσει deadline, αφού είναι μάλλον βέβαιο πως σε αρκετές χώρες θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ