ΑΓΓΛΙΑ

Η σοκαριστική εξομολογήση του Γκρέι για το ρατσισμό που βιώνει στο Νησί

Watford's Andre Gray during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Watford's Andre Gray during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Αντρέ Γκρέι ξέσπασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Guardian" με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, κάνοντας λόγο για φαινόμενα ρατσισμού που συνιστούν ρουτίνα στη ζωή του.

Ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε με απεχθή τρόπο από αστυνομικό στην Μινεάπολις και έφερε έκρηξη οργής σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ την ίδια ώρα έκανε άπαντες να καταλάβουν πως ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις εξακολουθούν να στοιχειώνουν την κοινωνία μας.

Τα κρούσματα ρατσισμού είναι καθημερινά και πολλά είναι τα θύματά της, με πολλούς από τους ανθρώπους του αθλητισμού να βγαίνουν μπροστά και να απαιτούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την παρατεταμένη αθλιότητα.

Ο επιθετικός της Γουότφορντ, Αντρέ Γκρέι, ήταν μάλιστα ιδιαίτερα επικριτικός και οξύς, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Guardian" πως έχει βιώσει έντονα στο πετσί του την αδικία λόγω του χρώματος του δέρματός του.

"Δεν αφορά μόνο τον Τζορτζ Φλόιντ και τη βαρβαρότητα που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για το τι συμβαίνει στην Αγγλία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Watford's Andre Gray, right, celebrates scoring his side's first goal of the game against Southampton, during their English Premier League soccer match at Vicarage Road in Watford, London, England, Tuesday April 23, 2019. (Adam Davy/PA via AP)
Watford's Andre Gray, right, celebrates scoring his side's first goal of the game against Southampton, during their English Premier League soccer match at Vicarage Road in Watford, London, England, Tuesday April 23, 2019. (Adam Davy/PA via AP) ADAM DAVY/PA VIA AP

Αισθάνομαι τυχερός που δεν έχουμε οπλισμένους αστυνομικούς στους δρόμους επειδή μας έχουν κολλήσει στερεότυπα και κρινόματε από αστυνομικούς και εδώ, όπως ακριβώς στις ΗΠΑ", είπε ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός και πρόσθεσε:

"Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω πόσες φορές έχω κρατηθεί ή έχω κάνει στην άκρη του δρόμου για να μου κάνουν έλεγχο. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω πάει σε μια ομάδα και δεν με έχει δεχθεί, πόσες φορές ένας αστυνομικός με ακολουθεί μέσα σε ένα κατάστημα.

Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές κάποιος με ρώτησε αν είμαι ποδοσφαιριστής γιατί βγήκα από ένα ωραίο αυτοκίνητο. Κοιτάξτε, στο τέλος της ημέρας, είμαι τρία άτομα σε αυτήν τη χώρα: Ποδοσφαιριστής, ράπερ ή έμπορος ναρκωτικών. Ετσι ειναι τα πράγματα.

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις στην Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνο για την αστυνομική βαρβαρότητα στην Αμερική, αλλά και για εδώ. Και το Παρίσι και σε όλο τον κόσμο. Είναι λόγω του συστηματικού ρατσισμού που υπάρχει παντού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ