ΑΓΓΛΙΑ

Η Νότιγχαμ και άλλοι πέντε πιέζουν την Premier League

Nottingham Forest's Matty Cash celebrates after his side scored the first goal against Reading during a Sky Bet Championship soccer match at the City Ground in Nottingham Wednesday, Jan. 22, 2020.  (Bradley Collyer/PA via AP)( / PA via AP)
Nottingham Forest's Matty Cash celebrates after his side scored the first goal against Reading during a Sky Bet Championship soccer match at the City Ground in Nottingham Wednesday, Jan. 22, 2020. (Bradley Collyer/PA via AP)( / PA via AP) AP

Αν οι ιθύνοντες της Premier League ακυρώσουν τη φετινή σεζόν λόγω κορονοϊού και συνεπώς αρνηθούν θέσεις ανόδου, οι έξι πρωτοπόροι της Championship, μεταξύ των οποίων η Νότιγχαμ, ετοιμάζουν νομική επίθεση.

Ο κορονοϊός έχει βάλει φρένο και στην Premier League, παρότι αρχικά οι ιθύνοντές της είχαν ανακοινώσει τη σοκαριστική απόφαση να μην σταματήσει το πρωτάθλημα (άλλαξαν στάση μετά το θετικό κρούσμα του Μικέλ Αρτέτα).

Ο χρόνος ασφαλώς και πιέζει, καθώς μένουν εννέα αγωνιστικές για το πέσιμο της καρό σημαίας, ενώ δεν είναι βέβαιο αν και πότε θα υπάρξει σέντρα. Την Πέμπτη (19/3) υπάρχει κρίσιμη συνάντηση για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως οι πρωτοπόρες ομάδες της Championship δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Στην περίπτωση που η φετινή σεζόν στην Premier League θεωρηθεί άκυρη, και συνεπώς δεν υπάρξουν ομάδες που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν, τότε θα περάσουν στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, οι έξι πρώτοι αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της Premier League. Ανάμεσα σε αυτές και η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη (Λιντς, Γουέστ Μπρομ, Φούλαμ, Μπρέντφορντ και Πρέστον οι υπόλοιπες ομάδες).

Οι εκπρόσωποι αυτών των συλλόγων συναντήθηκαν κάτω από μυστικότητα την Κυριακή (15/3) για να συζητήσουν τις θέσεις τους. Θα γίνει μάλιστα τηλεφωνική συνδιάσκεψη και με όλους τους υπόλοιπους, για να παρθεί οριστική απόφαση στο ενδεχόμενο που κυλήσουν έτσι τα πράγματα.

O αθλητικός διευθυντής της Άστον Βίλα, Χεσούς Γκαρθία Πιτάρτς, δήλωσε με αφορμή τον κορονοϊό πως ο τίτλος πρέπει να δοθεί στη Λίβερπουλ, αλλά και να μην υποβιβαστεί φέτος κανείς από την Premier League.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ