ΑΓΓΛΙΑ

Η Γουέστ Μπρομ απέκλεισε τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ"

Η Γουέστ Μπρομ απέκλεισε τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ"
PETER BYRNE/PA VIA AP

Η Γουέστ Μπρομ έκανε την έκπληξη της φάσης των 32 του FA Cup, αφού νίκησε τη Λίβερπουλ με 3-2 μέσα στο "Άνφιλντ" με πρωταγωνιστή το... VAR και προχώρησε στον επόμενο γύρο.

Δύο γκολ του Τζέι Ροντρίγκεθ και τρεις επικλήσεις VAR από τον διαιτητή έδωσαν στη Γουέστ Μπρομ τη νίκη με 3-2 επί της Λίβερπουλ μέσα στο "Άνφιλντ" και την πρόκριση από τη φάση των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασαν σε σπουδαία πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το παιχνίδι είχε καταιγιστικές εξελίξεις στα πρώτα λεπτά, αφού μόλις στο 5' ο Ρομπέρτο Φιρμίνο άνοιξε το σκορ, αλλά στην επόμενη φάση ο Ροντρίγκεθ ισοφάρισε. Στο 11' ο διεθνής Άγγλος έκανε την ανατροπή και στη συνέχεια η Γουέστ Μπρομ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, για να ακυρωθεί ορθώς ως επιθετικό φάουλ το τέρμα, μετά από χρήση VAR.

Με τον ίδιο τρόπο καταλογίστηκε πέναλτι στους "κόκκινους" στο 27ο λεπτό και μετά από διαβουλεύσεις σχεδόν τριών λεπτών, που οδήγησαν για πρώτη φορά διαιτητή στην Αγγλία να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για να δει ιδίοις όμμασι τη φάση σε μόνιτορ. Ο Φιρμίνο δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπεν Φόστερ, όμως, κι η Λίβερπουλ έπεσε στο "καναβάτσο" στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Ζοέλ Ματίπ με αυτογκόλ έκανε το 1-3 (γκολ στο οποίο επίσης χρειάστηκε VAR προτού κατακυρωθεί).

Οι γηπεδούχοι είχαν παραδώσει τα "όπλα" στο 2ο μέρος, με τη Γουέστ Μπρομ να εγκαθίσταται στο γήπεδο της Λίβερπουλ σε ορισμένες περιόδους και τον Γίργκεν Κλοπ να μην δείχνει με τις αλλαγές του (Ντάνι Ινγκς, Τζόρνταν Χέντερσον, Τζέιμς Μίλνερ) ότι διεκδικεί την ανατροπή. Παρ' όλα αυτά, ένα γκολ του Μοχαμέντ Σαλάχ στο 78' αναπτέρωσε τις ελπίδες των "κόκκινων", ωστόσο το 2-3 έμεινε μέχρι τέλους, με συνέπεια να γνωρίσουν την πρώτη εντός έδρας ήττα από τις 23 Απριλίου 2017.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ...

Μινιολέ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Μορένο, Όξλεϊντ Τσέιμπερλεϊν (65' Ινγκς), Τζαν (65' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (65' Χέντερσον)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32

Παρασκευή

Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Ρέντινγκ 3-1

Γέοβιλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Σάββατο

Πίτερμπρο - Λέστερ 1-5

Χάντερσφιλντ - Μπέρμιγχαμ 1-1

Νοτς Κάουντι - Σουόνσι 1-1

Μίλτον Κέινς Ντονς - Κόβεντρι 0-1

Μίλγουολ - Ρότσντεϊλ 2-2

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 1-0

Μίντλεσμπρο - Μπράιτον 0-1

Γουίγκαν - Γουέστ Χαμ 2-0

Χαλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Πρέστον 1-0

Νιούπορτ - Τότεναμ 1-1

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 2-3

Κυριακή

Τσέλσι - Νιούκαστλ (15:30)

Κάρντιφ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

*σε περίπτωση ισοπαλίας διεξάγεται επαναληπτικός

Photo credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ