ΑΓΓΛΙΑ

Η Άρσεναλ απέκλεισε την Τσέλσι και πήγε τελικό League Cup

Η Άρσεναλ απέκλεισε την Τσέλσι και πήγε τελικό League Cup
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Άρσεναλ πήρε το δεύτερο "εισιτήριο" για τον τελικό του League Cup, αφού νίκησε με 2-1 την Τσέλσι και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο "Γουέμπλεϊ" κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το 0-0 του "Στάμφορντ Μπριτζ" άφησε τα πάντα ανοιχτά και σε ένα εξίσου ισορροπημένο παιχνίδι, η Άρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι με 2-1, με συνέπεια να προκριθεί στον τελικό του League Cup για 8η φορά στην ιστορία της.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ θεαματικά, αφού στο 7ο λεπτό ο Εντέν Αζάρ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ άθελά του έστειλε την μπάλα στην εστία του Γουίλι Καμπαγέρι για το 1-1.

Οι "κανονιέρηδες" άρχισαν να ανεβάζουν "στροφές" όσο κυλούσε ο χρόνος και στο 2ο ημίχρονο είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Μπορεί να μην έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο βρήκαν το νικητήριο γκολ στο 61' με τον Γκανίτ Τσάκα.

Το επόμενο ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο για τις 25 Φεβρουαρίου στο "Γουέμπλεϊ", όπου θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Ελνενί, Γουίλσιρ, Τζάκα, Εζίλ, Ιγουόμπι (84' Κολάσινατς), Λακαζέτ (84' Ράμσεϊ)

ΤΣΕΛΣΙ (5-4-1): Καμπαγιέρο, Μόουζες (72' Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Μπακαγιοκό, Ουίλιαν (30' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (65' Μπατσουαγί), Αζάρ

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη

Μπρίστολ Σίτι - Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (64' Πακ, 94' Φλιντ / 43' Σανέ, 49' Αγκουέρο, 96' Ντε Μπράινε) [1-2]

Τετάρτη

Άρσεναλ - Τσέλσι 2-1 (12' αυτ. Ρίντιγκερ, 61' Τσάκα / 7' Αζάρ) [0-0]

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

**στις 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο τελικός

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ