ΑΓΓΛΙΑ

Η Άρσεναλ απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι

Arsenal's Nacho Monreal, left, celebrates his goal with Arsenal's Aaron Ramsey, right, during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Nacho Monreal, left, celebrates his goal with Arsenal's Aaron Ramsey, right, during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με τον Αγκουέρο, αλλά η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στην παράταση (2-1) και θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του FA Cup την Τσέλσι

Λονδρέζικος θα είναι ο τελικός του FA Cup, καθώς η Άρσεναλ νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στην παράταση, έτσι θα διεκδικήσει το τρόπαιο με την Τσέλσι στο "Wembley" στις 27 Μαΐου.

Οι "πολίτες" είχαν υπεροχή στο ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 62' με τον Σέρχιο Αγκουέρο να νικά στο τετ-α-τετ τον Πετρ Τσεχ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι "κανονιέρηδες" απάντησαν με τον Νάτσο Μονρεάλ, με σουτ στην κίνηση από ασίστ του Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ενώ η Σίτι είχε δύο σπουδαίες να πάρει ξανά το προβάδισμα, με το δοκάρι του Γιαγιά Τουρέ στο 79' και το δοκάρι του Φερναντίνιο στο 82'!

Το ματς τελικά πήγε στην παράταση και στο 101' ο Αλέξις Σάντσες ολοκλήρωσε την ανατροπή, πλασάροντας από κοντά, αφού επωφελήθηκε από τις κόντρες έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Εζίλ.

Η Άρσεναλ θα παίξει λοιπόν για 20ή φορά στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και η πρώτη που φτάνει αυτόν τον αριθμό (19 η ManUtd).

Στους 19 πρώτους της τελικούς έχει 12 τρόπαια (μαζί με ManUtd τα περισσότερα) και 7 αποτυχίες, ενώ αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που Άρσεναλ και Τσέλσι θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό! Στην πρώτη, η Άρσεναλ είχε νικήσει 2-0 το 2002 (70' Πάρλουρ, 80' Λιούνγκμπεργκ). Είναι όμως ο πρώτος τους τελικός στο "Wembley", καθώς το 2002 είχαν παίξει στο "Millennium Stadium" του Κάρντιφ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (3-6-1): Τσεχ, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Κοσιελνί, Χόλντινγκ, Ράμσεϊ, Τζάκα, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (106' Μπεγιερίν), Μονρεάλ, Μεσούτ Εζίλ (118' Κοκελέν), Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (83' Γουέλμπεκ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Χεσούς Νάβας, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Φερναντίνιο (99' Φερνάντο), Νταβίντ Σίλβα (23' Στέρλινγκ), Ντε Μπράινε, Σανέ, Αγκουέρο (99' Ντελφ).

* θυμηθείτε ΕΔΩ το live του ημιτελικού

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Σάββατο

Τσέλσι - Τότεναμ 4-2 (5' και 43' πέν. Ουίλιαν, 75' Αζάρ, 80' Μάτιτς / 18' Κέιν, 52' Άλι)

Κυριακή

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 [παρ.] (71' Μονρεάλ, 101' Αλέξις Σάντσες / 62' Αγκουέρο)

AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ