ΑΓΓΛΙΑ

Η άγρια κόντρα Όουεν - Σίρερ έφτασε μέχρι το Twitter

Newcastle United's manager Alan Shearer,left, is seen with his Captain Michael Owen, right,  during their training session at St James' Park, Newcastle, England, Tuesday, April 7, 2009. (AP Photo/Scott Heppell)
Newcastle United's manager Alan Shearer,left, is seen with his Captain Michael Owen, right, during their training session at St James' Park, Newcastle, England, Tuesday, April 7, 2009. (AP Photo/Scott Heppell) AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Η κόντρα του Μάικλ Όουεν με τον Άλαν Σίρερ μαίνεται εδώ και δέκα χρόνια, με τους δύο άνδρες να τη μεταφέρουν εσχάτως και στο Twiter όπου εκτόξευσαν αμφότεροι δηλητηριώδες ατάκες.

Για αρκετό καιρό ήταν στενοί φίλοι και είχαν μία εξαιρετική συνεργασία, όλα όμως άλλαξαν όταν ήρθε η σεζόν 2008-09 που έφερε την εκπαραθύρωση της Νιούκαστλ από την Premier League.

Τότε, ο Μάικλ Όουεν ήταν παίκτης και ο Άλαν Σίρερ επιλέχτηκε από τη διοίκηση μεσούσης της σεζόν για να κάτσει στην άκρη του πάγκου, με το φινάλε της σεζόν να βρίσκει τις "καρακάξες" στην Championship και τους δύο Άγγλους παλαίμαχους παίκτες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας.

"Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω γιατί ο Άλαν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και συνεχίζει να εξαπλώνει αρνητικότητα για μένα όπου μπορεί. Τον έφεραν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ ως σωτήρα, το ντόπιο παιδί.

Θα μπορούσε να ήταν μία ωραία ιστορία. Όμως απέτυχε. Η Νιούκαστλ υποβιβάστηκε. Από το να κάτσει και να κάνει αυτοκριτιτική, του ήταν πιο εύκολο να ρίξει όλες τις ευθύνες στον Μάικλ Όουεν.

Όταν αναλύεις την κατάσταση, βγάζει πλήρες νόημα. Το ρεκόρ του Σίρερ ως προπονητής στους οκτώ τελευταίους αγώνες της σεζόν 2008-08 ήταν τραγικό: έχασε 5 ματς, έφερε ισοπαλία σε 2, κέρδισε 1", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Όουεν στην αυτοβιογραφία του με την ονομασία "Reboot" που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, και την προδημοσίευση κάποιων κομματιών της εξασφάλισε η "Mirror".

** RETRANSMISSION ** Micheal Owen left goes head to head with Captain Alan Shearer  during their training session at Newcastle's Training Ground, Longbenton North East England, Friday Sept. 16, 2005. (AP Photo/Scott Heppell)
** RETRANSMISSION ** Micheal Owen left goes head to head with Captain Alan Shearer during their training session at Newcastle's Training Ground, Longbenton North East England, Friday Sept. 16, 2005. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Φυσικά, αυτό το κομμάτι της αυτοβιογραφίας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Σίρερ, με την κόντρα να αναθερμαίνεται και τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Νιούκαστλ να περνάει στην αντεπίθεση.

Ανέβασε ένα video από παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξη του Όουεν όπου αναφερόταν στην επιθυμία του να κρεμάσει τα παπούτσια του τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, με τον Σίρερ να του πετάει το μπαλάκι κατηγορώντας τον ως φιλοχρήματo, υπενθυμίζοντας τις εβδομαδιαίες αποδοχές του εκείνη την εποχή στην Νιούκαστλ, ύψους 120.000 λιρών.

Φυσικά, η δράση έφερε αντίδραση, με τον Όουεν να παίρνει την ασίστ του Σίρερ για να σκοράρει και αυτός διαδικτυακά, με το άλλοτε παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου να αμφισβητεί την αφοσίωση του Σίρερ στην Νιούκαστλ!

"Δεν είμαι σίγουρος πως είσαι τόσο αφοσιωμένος στην Νιούκαστλ όσο θέλεις να δείχνεις. Θυμάμαι μάλιστα πως ήσουν μία ανάσα από το να υπογράψεις στην Λίβερπουλ όταν ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον σε έριξε στον πάγκο. Έκανες τα πάντα προκειμένου να φύγεις".

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο εγωισμός των δύο αυτών ανδρών θα τους ξανασύρει σε νέα δημόσια μάχη, καθώς εκτός από έναν πόλεμο ουσίας υπάρχει και αυτός των εντυπώσεων που ειναι εξίσου σημαντικος.

Photo Credits: AP Photo/Scott Heppell

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ