ΑΓΓΛΙΑ

Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-1: Ήταν ντέρμπι για μερικά λεπτά

Manchester United's Scott McTominay, left, vies for the ball with Arsenal's Matteo Guendouzi during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, England, Monday, Sept. 30, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Scott McTominay, left, vies for the ball with Arsenal's Matteo Guendouzi during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, England, Monday, Sept. 30, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αναμετρήθηκαν για την 7η αγωνιστική της PL. Οι δύο ομάδες έκαναν το ματς ντέρμπι μόλις για μερικά λεπτά και δίκαια έμειναν ισόπαλες 1-1. Γκολ οι ΜακΤόμινεϊ - Ομπαμεγιάνγκ (VIDEO).

Το δευτεριάτικο (30/9) Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-1 θα ξεχαστεί γρήγορα. Μόνο τα δύο γκολ θα έχουμε να θυμόμαστε. Αυτό της Μάντσεστερ γιατί ήταν πανέμορφο και αυτό του Ομπαμεγιάνγκ, διότι ήταν ιστορικής σημασίας για τον Γκαμπονέζο επιθετικό.

Στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το 43' για την ακρίβεια, δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Σόλσκιερ και Έμερι έβλεπαν τους παίκτες τους να διαγράφουν τον χαρακτηρισμό ντέρμπι που έχει η αναμέτρηση αυτή με μεγάλη επιτυχία. Φοβικοί και με πολλά λάθη μπροστά από τις δύο εστίες δεν κατάφεραν οι δύο πλευρές να δημιουργήσουν φάσεις.

Ωστόσο, στο 43' η Άρσεναλ έβγαλε την καλύτερή της φάση με τον Ντε Χέα ν' αναγκάζεται να κάνει δύο αποκρούσεις ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Δύο λεπτά, μετά, η αστοχία των Κανονιέρηδων έφερε την τιμωρία. Η Γιουνάιτεντ δημιούργησε απειλητική στιγμή, η μπάλα κατέληξε στον ΜακΤόμινεϊ και ο νεαρός μέσος με πανέμορφο σουτ στο 45' έγραψε το 1-0:

Ημίχρονο δεύτερο και η Άρσεναλ βρίσκει γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος φορ τρύπωσε στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και στο 58' ισοφάρισε. Μάλιστα, στη φάση αυτή χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το τέρμα, καθώς ο βοηθός διαιτητής σήκωσε τη σημαία του και ακύρωσε το 1-1 του Πιέρ Εμερί Ομπαμεγιάνγκ εντελώς λανθασμένα:

Μέχρι τις καθυστερήσεις ο ρυθμός του ματς είχε πέσει εκ νέου. Όμως, στον έξτρα χρόνο η Άρσεναλ λίγο έλειψε να χάσει το βαθμό της ισοπαλίας αν ο Λένο δεν πραγματοποιούσε στο 90+1' καταπληκτική επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκους Ράσφορντ.

Για τον Ομπαμεγιάνγκ το γκολ που σημείωσε δεν ήταν μικρής σημασίας, πέραν δηλαδή του βαθμού που έδωσε στην ομάδα του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ καταφέρνει ως παίκτης της Άρσεναλ να σκοράρει εις βάρος μίας εκ των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας μακριά από την έδρα των Κανονιέρηδων.

Παράλληλα, αρνητικό ρεκόρ έγραψε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός είναι πλέον ο προπονητής με το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς σε επτά ματς. Τα δύο προηγούμενα ρεκόρ κατείχαν οι Μουρίνιο και Μόγιες που σε ίδια ματς στις θητείες τους είχαν 10 πόντους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ