ΑΓΓΛΙΑ

Εσπίριτο Σάντο: "Πρέπει να εμπιστευόμαστε περισσότερο τους διαιτητές"

Manchester City's head coach Pep Guardiola, left, talks to Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, left, talks to Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντος δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες της Γουλβς για την ανατροπή που έκαναν κόντρα στην Σίτι και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει υπάρχει εμπιστοσύνη όχι μόνο στο VAR αλλά και στους διαιτητές.

Σε εφιάλτη της Μάντσεστερ Σίτι τη φετινή σεζόν έχει εξελιχτεί η Γουλβς καθώς μετά τη νίκη της με 2-0 στο Έτιχαντ στις 6 Οκτωβρίου, έκανε νταμπλ επιτυχιών απέναντι στους πολίτες το βράδυ της Παρασκευής, επικρατώντας αυτή τη φορά με 3-2 στο "Μολινό" σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 50ο λεπτό.

Το φινάλε βρήκε μάλιστα τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο να μην στέκεται μόνο στην τρομερή αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του αλλά και να κάνει ειδική αναφορά στην διαιτησία, έχοντας στο μυαλό του τη χρήση του VAR μέσω του οποίου άνοιξε το σκορ για την Σίτι ο Στέρλινγκ.

"Ήταν μία πολύ καλή βραδιά όπου έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Δεν θα ήμουν απογοητευμένος ακόμα και αν δεν νικούσαμε επειδή κάναμε καλό παιχνίδι.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρέπει να είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή μας σε σχέση με το αναμενόμενο, οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις.

Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, με τον τρόπο που θέλαμε, περνώντας τη μπάλα στα πλάγιά και παίζοντας ένας με έναν", δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός των λύκων, για να κάνει κατόπιν ειδική αναφορά στο VAR και να ζητάει να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κρίση των διαιτητών.

"Σκεφτόμουν πως δεν θα έπρεπε να μιλήσω για το VAR. Δεν μπορώ να μιλήσω απευθείας για τους διαιτητές όμως, και χρειάζεται τώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Υπάρχουν αποφάσεις που επηρεάζουν τα πάντα.

Στη φάση του πέναλτι υπέρ της Σίτι, ο παίκτης μας αγγίζει τον Ριγιάντ Μαχρέζ, είναι όμως αρκετό για να καταλογιστεί παράβαση; Δεν θα είμαι μέρος των συζητήσεων που γίνονται αλλά θα συνεχιστούν. Θα πρέπει να εμπιστευόμαστε το VAR και τους διαιτητές.

Κοιτάζουν την εικόνα. Εάν οι αποφάσεις είναι ίσες προς όλους, τότε όλα είναι εντάξει. Εάν φέρεις τον διαιτητή μπροστά στην οθόνη και δει μία φάση σε slow motion, τότε θα μπορεί να αποφασίζει καλύτερα. Καταλαβαίνει το πνεύμα του νόμου.

Το slow motion δεν μπορεί να κρίνει. Ξέρετε τι εννοώ; Ας εμπιστούμε περισσότερο τους διαιτητές. Ο διαιτητής μπορεί να καταλάβει, να δει, να υπολογίσει τα πάντα. Ακόμα και τις αντιδράσεις των παικτών. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν έναν διαιτητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οπαδός της Γουλβς πέταξε δοχείο ποτού προς τον Στέρλινγκ!
Γκουαρδιόλα: "Αν τα παρατήσουμε, θα μείνουμε εκτός Ευρώπης"
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ