ΑΓΓΛΙΑ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Γουέστ Μπρομ έβαλε στη θέση του έναν οπαδό της

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Γουέστ Μπρομ έβαλε στη θέση του έναν οπαδό της
AARON CHOWN/PA VIA AP

Η Γουέστ Μπρομ δεν πήρε με καθόλου καλό μάτι το αρνητικό σχόλιο οπαδού της για την επιλογή της να ταχθεί κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και τον αποστόμωσε μέσω Twitter.

Την ώρα που το κύμα διαμαρτυρίας για τη σοκαριστική δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό έχει γίνει τσουνάμι, ο κόσμος του αθλητισμού πρωτοστατεί, με τη μία μετά την άλλη τις ομάδες από κάθε σπορ να ενώνουν τις φωνές τους κόντρα στο ρατσισμό και στις φυλετικές διακρίσεις.

Μία από αυτές ήταν και η Γουέστ Μπρομ, με τους μπάγκις να ανεβάζουν μία μαύρη φωτογραφία στον λογαριασμό τους στο Twitter με το μήνυμα "Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί" και να χρησιμοποιούν το hashtag #BlackOutTuesday, για να δείξουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία που έλαβε χώρα στην Μινεάπολις των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες.

Το εντυπωσιακό όμως όσον αφορά στην Γουέστ Μπρομ δεν ήταν αυτό καθαυτό το μήνυμα αλλά τα άμεσα και εύστοχα αντανακλαστικά της ομάδας της Championship σε τοποθέτηση οπαδού της, που δεν συμμερίστηκε το πνεύμα ενότητας της ομάδας.

"Αξιολύπητοι. Ακυρώνω το διαρκείας μου. Γεια σας", ήταν το σχόλιο του εν λόγω οπαδού που θέλησε να κριτικάρει τη συμμετοχή της ομάδας του στο κίνημα "οι ζωές των μαύρων έχουν αξία", για να πάρει μέσα σε πολύ λίγη ώρα αποστομωτική απάντηση.

"Δεν θα μας λείψεις", ήταν το σχόλιο της ομάδας προς τον οπαδό, για να ακολουθήσει αποθέωση από πλευράς φίλων της ομάδας και πολλούς να υπογραμμίζουν μάλιστα πως μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Μπρομ είναι μαύροι.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Γουέστ Μπρομ έβαλε στη θέση του έναν οπαδό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ