ΑΓΓΛΙΑ

Championship: Στον τελικό των πλέι οφ ανόδου η Άστον Βίλα!

Aston Villa's Jack Grealish, right, celebrates scoring against Birmingham City during the Sky Bet Championship soccer match at St Andrew's Trillion Trophy Stadium, Birmingham, England, Sunday March 10, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Aston Villa's Jack Grealish, right, celebrates scoring against Birmingham City during the Sky Bet Championship soccer match at St Andrew's Trillion Trophy Stadium, Birmingham, England, Sunday March 10, 2019. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Η Άστον Βίλα επικράτησε 4-3 στα πέναλτι στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό των πλέι οφ της Championship όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Την επιστροφή της στην Premier League μετά από τρία χρόνια απουσίας θα διεκδικησει για δεύτερη διαδοχική σεζόν η Άστον Βίλα (πέρυσι ηττήθηκε με 1-0 από την Φούλαμ και δεν πέτυχε το μεγάλο της στόχο), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ ανόδου που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ".

Οι "βίλανς είχαν επικρατήσει με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό που έγινε το περασμένο Σάββατο στο "Βίλα Παρκ", όμως στη ρεβάνς της Τρίτης (14/5) η Γουέστ Μπρομ πήρε τη νίκη με 1-0 στο "Χόθορνς" με κεφαλιά του Ντόουσον στο 29' και κατάφερε -αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 80ο λεπτό- να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο παίκτες της Βίλα ήταν καλύτεροι όμως δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και σε συνδυασμό με την πολύ καλή βραδιά που βρέθηκε ο γκολκίπερ της Γουέστ Μπρομ, Τζόνστον, το εισιτήριο για τον τελικό της ανόδου έφτασε να κριθεί στα πέναλτι.

Εκεί, οι Χούριχεϊν, Γέντινακ και Γκρίλις ευστόχησαν στα τρία πρώτα πέναλτι για τους "βίλανς" του Ντιν Σμιθ την ώρα που ο Στιρ απέκρουε τα δύο πρώτα πέναλτι των γηπεδούχων, με τον Αντομά να μη βρίσκει στόχο στο τέταρτο πέναλτι αλλα να είναι εύστοχος στο πέμπτο και καθοριστικό ο Αμπραχάμ και να στέλνει την Άστον Βίλα στο μεγάλο τελικό με σκορ 4-3 στα πέναλτι υπέρ της.


ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Ντόουσον, Μπάρτλι, Χεγκαζί, Χόλγκεϊτ, Μπραντ, Γιόχανσεν (71' Μόρισον), Γκιμπς, Φίλιπς (75' Χάρπερ), Ροντρίγκεζ (93' Λέκο), Μέρφι (82' Ανταραμπιόγο)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Στιρ, Μοχαμαντί (114' Ντέιβις), Τουανζίμπε (120' Γέντινακ), Μινγκς, Τέιλορ, ΜακΓκιν, Χούριχεϊν, Γκρίλις, Γκριν (75' Αντομά), Άμπραχαμ, Ελ-Γκαζί (101' Κοτζα)

* Στον άλλο ημιτελικό των πλέι οφ της Championship, η Λιντς υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (21:45) την Ντέρμπι Κάουντ στο "Έλαντ Ρόουντ" έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό μετά τη νίκη της με 1-0 στην έδρα των "κριαριών" στο πρώτο ματς.

Photo Credits: Nick Potts/PA via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ