ΑΓΓΛΙΑ

Championship: Στον τελικό των playoffs ανόδου η Ντέρμπι Κάουντι

Derby County's Jack Marriott , left, in action during the Sky Bet Championship match at Pride Park, Derby, Monday December 17, 2018. (Mike Egerton/PA via AP)
Derby County's Jack Marriott , left, in action during the Sky Bet Championship match at Pride Park, Derby, Monday December 17, 2018. (Mike Egerton/PA via AP) AP

Η Ντέρμπι Κάουντι κατέκτησε σπουδαία νίκη με 4-2 στο Έλαντ Ρόουντ σε βάρος της Λιντς και προκρίθηκε στον τελικό των playoffs για την άνοδο στην Premier League. Αντίπαλος στις 27 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ η Άστον Βίλα.

Συναρπαστική αναμέτρηση έγινε το βράδυ της Τετάρτης (15/5) στο Έλαντ Ρόουντ. Η Ντέρμπι Κάουντι νίκησε με 4-2 τη Λιντς και παρά την προ ημερών εντός έδρας ήττα με 1-0, εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό των playoffs για την άνοδο στην Premier League.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ με δύο γκολ του Μάριοτ και ένα των Γουίλσον και Μάουντ έριξε στο καναβάτσο τα "παγώνια" του Μαρσέλο Μπιέλσα, που απέτυχαν για μια ακόμη χρονιά (15η) να διεκδικήσουν άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το ματς είχε εννέα κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες. Ο τελικός των playoffs θα γίνει στις 27 Μαΐου στο Γουέμπλει ανάμεσα στη Ντέρμπι και την Άστον Βίλα, η οποία "πέταξε" εκτός τη Γουέστ Μπρομ.

Άξιο αναφοράς ότι η Ντέρμπι κατόρθωσε να μπει στα playoffs κατά την τελευταία αγωνιστική της Championship και πλέον θα διεκδικήσει άνοδο, με προπονητή τον Λάμπαρντ που κοουτσάρει για πρώτη σεζόν στην καριέρα του.

ΣΚΟΡΕΡ: 24', 62' Ντάλας - 45', 85', Μάριοτ, 58' πεν. Γουίλσον, 46' Μάουντ

ΛΙΝΤΣ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Κασίγια, Άιλινγκ, Μπεράρντι, Κούπερ, Ντάλας, Φίλιπς, Ερνάντες, Σάκλετον, Κλιτς (86' Κλαρκ), Χάρισον, Μπάμφορντ (88' Μπράουν).

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ (Φρανκ Λαμπάρντ): Ρος, Μπόουγκλ, Κίο, Τομόρι, Μαλόουν, Χολμς, Τζόνσον, Γουίλσον (92' Άσλεϊ Κόουλ), Μάουντ, Λόρενς, Μπένετ (55' Χάντλστοουν).

* Κόκκινες: 78' Μπεράρντι - 91' Μαλόουν

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ