ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρσεναλ - Τότεναμ 4-2: Ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε τα "σπιρούνια"

Άρσεναλ - Τότεναμ 4-2: Ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε τα "σπιρούνια"

Ο... θεός του ποδοσφαίρου ήταν στο "Emirates" και χάρισε στους φαν της Premier League ανά τον κόσμο καταπληκτικό ντέρμπι. Η Άρσεναλ νίκησε την Τότεναμ με 4-2 σ' ένα ματς που είχε γκολ, ανατροπές, πέναλτι, εντάσεις και αποβολή (VIDEO).

Σπουδαία πράγματα κάνει η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι, η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που νίκησε την Τότεναμ με 4-2 και μπήκε στην τετράδα του πρωταθλήματος πίσω από Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Οι "Κανονιέρηδες" έπιασαν στους 30 βαθμούς την ομάδα του Ποτσετίνο, ενώ απέχουν από την κορυφή οκτώ πόντους.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ντέρμπι ο Πιέρ Εμερί Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-0 για την Άρσεναλ στο 10' (με πέναλτι), στο 30' η Τότεναμ ισοφάρισε με τον Ντάιερ ( σ.σ. σε εκείνο το σημείο μάλιστα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών επειδή ο Άγγλος έδειξε στην κερκίδα της Άρσεναλ με το δάχτυλο να κάνουν ησυχία) και στο 34' έκανε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέιν. Φαινόταν, όμως, ότι η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν έπειθε, δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα, διότι πολύ απλά οι γηπεδούχοι ήταν οι καλύτεροι στο χορτάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο "μίλησε" η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και η Άρσεναλ πήρε όλα αυτά που άξιζε βάσει της εικόνας της...

Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Ομπαμεγιάνγκ... μύρισε αίμα, έτρεξε προς τη μπάλα και μ' ένα φοβερό πλασέ άφησε τον Λορίς με την απορία για το πώς παραβίασε ο Γκαμπονέζος την εστία του μ' αυτό το άψογο πλασέ! Και σαν μην έφτασε στην Τότεναμ που έφαγε την ανατροπή ήρθε στο 75' ο Λακαζέτ να κάνει το 3-2 με σουτ το οποίο βρήκε τόσο όσο χρειαζόταν στο πόδι του Ντάιερ για να καταλήξει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Το μεγάλο "πάρτι" των ποδοσφαιριστών του Ουνάι Έμερι, η επικύρωση του "...είμαστε αήττητοι για 19 ματς" ήρθε από τον Τορέιρα ο οποίος έπιασε σούπερ απόδοση, σ' ένα ακόμη παιχνίδι, και σκόραρε κιόλας στο 77' με όμορφο πλασέ. Την ασίστ στον Ουρουγουανό μοίρασε ο Ομπαμεγιάνγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τότεναμ έβγαλε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές, αφού ο Βερτόγκεν (σ.σ. που είχε κάνει και το χέρι στο πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Άρσεναλ: Λένο, Μουστάφι (71' Γκεντουζί), Σωκράτης, Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Τορέιρα, Τζάκα, Κολάσινατς, Μιχιταριάν (46' Ράμσεϊ), Ιόμπι (46' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ: Λορίς, Ντέιβις (82' Ρόουζ), Φόιτ, Βερτόγκεν, Οριέ, Ντάιερ, Έρικσεν, Σισοκό, Ντέλε Άλι (79' Ουίνκς), Σον (79' Λούκας), Κέιν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ