ΑΓΓΛΙΑ

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Τρελαίνουν κόσμο με Σόλσκιερ οι "κόκκινοι διάβολοι"

Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the English FA Cup fourth round soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Friday, Jan. 25, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Manchester United's Anthony Martial, center, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the English FA Cup fourth round soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Friday, Jan. 25, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 3-1 της Άρσεναλ σε νοκ-άουτ ματς στο "Emirates" και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (VIDEOS).

Το θαύμα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζεται, με τους "κόκκινους διαβόλους" να λυγίζουν με 3-1 την Άρσεναλ στο "Emirates" και να παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των "16" του FA Cup κάνοντας το "8 στα 8" με τον Νορβηγό στο τιμόνι τους (6 νίκες στο πρωτάθλημα - 2 στο Κύπελλο Αγγλίας).

Τα θεμέλια για την πρόκριση της Γιουνάιτεντ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μπήκαν ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα μέσα σε 149 δευτερόλεπτα, όπου σημείωσε δύο γκολ.

Στο 31' ο Ρομελού Λουκακού έβγαλε κάθετη πάσα για τον Σάντσες και εκείνος αφού απέφυγε τον Τσεχ έκανε το 1-0 σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομαδα του (αποδοκιμάστηκε στην πρώτη επιστροφή του ως αντίπαλος) ενώ στο 33' ήταν η σειρά του Λίνγκαρντ να αξιοποιήσει ασίστ του Βέλγου για να νικήσει τον Τσεχ με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η Άρσεναλ, η οποία στο 21' αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη της αλλαγή λόγω τραυματισμού του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον αστράγαλο (μπήκε στη θέση του ο Μουσταφί), δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 43' μείωσε σε 2-1, με πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από γύρισμα του Ράμσεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί και οι γηπεδούχοι φλέρταραν με την ισοφάριση όμως έπεσαν πάνω στον σταθερότατο Ρομέρο (δύο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ράμσεϊ και Λακαζέτ), για να έρθει ο Μαρσιάλ να ρίξει τίτλους τέλους στο 82'.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα με τον Πογκμπά να κουβαλάει τη μπάλα για πάνω από 30 μέτρα και να εξαπολύει δυνατό σουτ, ο Τσεχ απέκρουσε ασθενώς πέφτοντας στη δεξιά γωνία του και ο Γάλλος επιθετικός τον νίκησε με νέο σουτ για να γράψει το 3-1 που έδωσε σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του Σόλσκιερ.

Είναι εντυπωσιακό πως η Γιουνάιτεντ έφτασε τις έξι νίκες κόντρα στην Άρσεναλ στο "Emirates" σε όλες τις διοργανώσεις (καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες σε αυτό το γήπεδο) ενώ σημειώνεται πως οι Λονδρέζοι δέχτηκαν για πρώτη φορά 3+ γκολ σε εντός έδρας αγώνα τους στο Κύπελλο Αγγλίας από την ήττα τους με 3-1 από την Μπόλτον στο "Χάιμπουρι" τον Φεβρουάριο του 1994.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μάιτλαντ-Νάιλς, Παπασταθόπουλος (21' Μουσταφί), Κοσιελνί (65' Γκεντουζί), Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα, Ιγουόμπι (64' Εζίλ), Ράμσεϊ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Μπεγί, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (88' Τζόουνς), Λουκακού (72' Ράσφορντ), Σάντσες (72' Μαρσιάλ)

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ