ΑΓΓΛΙΑ

Απειλή Ηνωμένου Βασιλείου για αποχή από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Απειλή Ηνωμένου Βασιλείου για αποχή από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου απείλησε ότι η πατρίδα του ίσως απέχει από το Παγκόσμιο Κύπελλο, εάν αποδειχθεί ανάμιξη της Ρωσίας στην υπόθεση ασθένειας ενός πρώην διπλού κατασκόπου.

Σάλο έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικού του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην δημάρχου Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απείλησε με αποχή της χώρας του από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αιτία η μυστηριώδης ουσία που χορηγήθηκε σε Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία δεκάδων κατασκόπων στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο 66χρονος Σεργκέι Σκρίπαλ, στον οποίο είχε χορηγηθεί καταφύγιο στη Βρετανία μετά από μια ανταλλαγή κατασκόπων το 2010, εντοπίστηκε αναίσθητος σε παγκάκι στην πόλη Σάλισμπερι, δίπλα σε μια γυναίκα. Και οι δύο είχαν εισπνεύσει άγνωστη ουσία που δεν έχει ταυτοποιηθεί και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γυναίκα που βρέθηκε στο πλάι του, φαίνεται πως είναι τελικά η 33χρονη κόρη του, Γιούλια Σκρίπαλ, η οποία ζει μόνιμα στη Ρωσία αλλά τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν για διακοπές στη Βρετανία, όπως αναφέρει το "BBC".

"Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία, φοβάμαι, είναι πλέον με πολλούς τρόπους μία κακόβουλη και διασπαστική δύναμη και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της προσπάθειας αντιπαράθεσης σε τέτοια δραστηριότητα. Εάν η Μόσχα διαφανεί ότι βρίσκεται πίσω από την ασθένεια του Σκρίπαλ, θα είναι δύσκολο να δω πώς η Βρετανία θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κυβερνητική πηγή επεσήμανε, πάντως, ότι η χώρα ενδέχεται να επανεξετάσει τη συμμετοχή επίσημων εκπροσώπων στο Μουντιάλ. Ξεκαθάρισε δε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν είχε την πρόθεση να υπονοήσει πως η ίδια η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας θα μπορούσε να αποσυρθεί από το τουρνουά.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ