ΑΓΓΛΙΑ

Άνοιξε έρευνα για τον Σο και το σάντουιτς...λόγω στοιχήματος!

Άνοιξε έρευνα για τον Σο και το σάντουιτς...λόγω στοιχήματος!

Σε μπελάδες πιθανόν να βρεθεί ο 45χρονος τερματοφύλακας της ερασιτεχνικής Σάτον Γούεϊν Σο που έτρωγε στον πάγκο της ομάδας του κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου με την Άρσεναλ και αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα.

Μόνο... αθώα δεν μοιάζει η επιλογή του -περιβόητου πλέον- τερματοφύλακα της Σάτον να φάει ένα σάντουιτς, την ώρα που βρισκόταν στον πάγκο του αγώνα με την Άρσεναλ, για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο Γουέιν Σο με δηλώσεις του, γνώριζε ότι υπήρχε ειδικό στοίχημα σε διαδικτυακή εταιρία γι' αυτό το ενδεχόμενο και επέλεξε να... παίξει με αυτό.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να ανοίξει έρευνα για το ζήτημα "ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών της FA σχετικά με τον στοιχηματισμό", ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ομάδα του ζήτησε να παραιτηθεί κι αυτός το έπραξε, ώστε να μην την επιβαρύνει περαιτέρω.

Έρευνα υπάρχει και εκ μέρους της Επιτροπής Στοιχηματισμού της χώρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν η "Sun Bets" που προσέφερε το επίμαχο στοίχημα, παρανόμησε.

"Η ακεραιότητα στον αθλητισμό δεν είναι αστείο και αρχίσαμε έρευνα για να διαπιστώσουμε ακριβώς τι συνέβη. Γι' αυτόν τον λόγο θα εξετάσουμε κάθε ανωμαλία στη στοιχηματική αγορά και θα διαπιστώσουμε εάν ο διοργανωτής τήρησε τους όρους της άδειάς του και ενήργησε με ακεραιότητα", δήλωσε ο αξιωματούχος της Επιτροπής, Ρίτσαρντ Γουότσον.

Ο ίδιος ο εκκεντρικός 45χρονος τερματοφύλακας δεν αρνήθηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη του στοιχήματος, λέγοντας ότι το έκανε για να "κάνει μια πλάκα". "Μερικά παιδιά μου είπαν νωρίτερα 'τι συμβαίνει με το στοίχημα 8 προς 1 του να φάω μια πίτα; Είπα 'δεν ξέρω, δεν έχω φάει τίποτα όλη μέρα, οπότε ίσως το κάνω αργότερα'. Η 'Sun Bets' μας είχε 8 προς 1 να φάμε μια πίτα".

"Σκέφτηκα να τους κάνουμε μια πλάκα και το κάναμε. Όλες οι αλλαγές είχαν πραγματοποιηθεί και ήμασταν ήδη 2-0 πίσω στο σκορ. Πήγα και την πήρα στο ημίχρονο από την κουζίνα, τα είχα προετοιμάσει όλα και ήμουν έτοιμος να το κάνω. Είχε κρέας και πατάτα. Ήταν απλά μια πλάκα γι' αυτούς. Κάτι αστείο για την περίσταση, που μπορείς να το θυμάσαι μετά από χρόνια και να λες ότι ήμουν μέρος του και αποζημιώθηκα".

Όταν ρωτήθηκε εάν γνωρίζει κάποιον που να στοιχημάτισε σε αυτό το ενδεχόμενο, απάντησε: "Νομίζω ότι υπήρχαν μερικοί. Φυσικά, εμείς δεν επιτρέπεται να στοιχηματίζουμε. Νομίζω ότι μερικά παιδιά και μερικοί φίλαθλοι (σ.σ. στοιχημάτισαν) ".

Οι κανονισμοί της FA σχετικά με τον στοιχηματισμό αναφέρουν: "Ένας συμμετέχων (σ.σ. στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις) δεν πρέπει να στοιχηματίζει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ή να δίνει οδηγίες, να επιτρέπει ή να προκαλεί οποιοδήποτε άτομο να στοιχηματίζει σε αποτέλεσμα, εξέλιξη ή κάθε άλλο ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ή διοργάνωσης".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ