ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία: Με 1000 οπαδούς δοκιμαστικά στα γήπεδα

Αγγλία: Με 1000 οπαδούς δοκιμαστικά στα γήπεδα
LINDSEY PARNABY/POOL VIA AP

Δέκα ζευγάρια της EFL (αγγλική Football League) συμφώνησαν να δοθεί το πράσινο φως και το Σάββατο (19/9) θα διεξαχθούν δοκιμαστικά αγώνες υπό την παρουσία κόσμου.

Τα γήπεδα στην Αγγλία παραμένουν κλειστά για το κοινό από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο ήδη κάποιες ομάδες έχουν πραγματοποιήσει έστω και πιλοτικά φιλικά με περιορισμένη παρουσία θεατών, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Πλέον, το αγγλικό ποδόσφαιρο προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα και την επιστροφή του κόσμου στους επίσημους αγώνες. Μια συζήτηση που ήταν στην κορυφή της ατζέντας της αγγλικής κυβέρνησης.

Έπειτα από συζητήσεις με την κυβέρνηση η αγγλική Football League (EFL) ανακοίνωσε την απόφασή της πριν την επίσημη επιστροφή στην 1η Οκτωβρίου των φιλάθλων, να ανοίξουν δοκιμαστικά το Σάββατο (19/9) με 1000 οπαδούς ανά γήπεδο.

Συγκεκριμένα, τρεις αγώνες της Championship, τέσσερις αγώνες της League 1 και τρεις αγώνες της League 2 θα φιλοξενήσουν δοκιμαστικά κόσμο στις κερκίδες, με μέγιστη χωρητικότητα 1000 ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Δέκα σύλλογοι της αγγλικής Football League θα επιτρέπεται να δέχονται θεατές σε αγώνες της Sky Bet League αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του τρέχοντος πιλοτικού προγράμματος «επιστροφή των οπαδών». Σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση, τα πλήθη θα περιοριστούν σε χωρητικότητα των 1.000, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται με την κυβέρνηση σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων σε μεγαλύτερο αριθμό μετά την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η κίνηση για επέκταση του προγράμματος ακολουθεί έναν επιτυχημένο πιλότο που πραγματοποιήθηκε στην Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα, όταν οι οπαδοί παρευρέθηκαν σε έναν επαγγελματικό ποδοσφαιρικό αγώνα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο".

Αναλυτικά οι αγώνες που θα έχουν πιλοτικά την παρουσία κόσμου:

Championship

Λούτον – Ντέρμπι

Νόριτς – Πρέστον

Μίντλεσμπρο – Μπόρνμουθ

League One

Τσάρλτον – Ντονκάστερ

Μπλάκπουλ – Σουίντον

Σρούσμπερι – Νορθάμπτον

Χαλ – Κρου

League Two

Φόρεστ Γκριν – Μπράντφορντ

Καρλάιλ – Σάουθεντ

Μόρκαμ – Κέιμπριτζ

Photo credits: Lindsey Parnaby/Pool via AP

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ