ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία: Ευρώπη για τη Γουλβς μόνο αν πάρει το Europa League

Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo talks to his players during a drinks break during the English Premier League soccer match between Chelsea and Wolverhampton Wanderers at Stamford Bridge, in London, Sunday July 26, 2020. (Mike Hewitt/Pool via AP)
Wolverhampton Wanderers' head coach Nuno Espirito Santo talks to his players during a drinks break during the English Premier League soccer match between Chelsea and Wolverhampton Wanderers at Stamford Bridge, in London, Sunday July 26, 2020. (Mike Hewitt/Pool via AP) AP

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από την Άρσεναλ περιορίζει τις ελπίδες της ευρωπαϊκής συμμετοχής για την Γουλβς, αφού οι Λύκοι μπορούν να προκριθούν μόνο στο Champions League, αν φυσικά κατακτήσουν το Europa League.

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι χάρη σε ανατροπή με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Οι Κανονιέρηδες ήθελαν όσο τίποτα το παιχνίδι, αφού η 8η θέση του πρωταθλήματος δεν τους έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτό ήρθε με την κατάκτηση του FA Cup, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να κερδίζει την πρόκρισή της στην φάση των ομίλων του Europa League. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ, που τερμάτισε στην 6η θέση της Premier League θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για την Γουλβς, η οποία για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή παρουσία μέσω της 7η θέσης, ήθελε επικράτηση της Τσέλσι στον τελικό. Εφόσον αυτή δεν προέκυψε νίκη των μπλε, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα μπορεί να συμμετέχει στην Ευρώπη, μόνο αν κατακτήσει το Europa League, γεγονός που θα την οδηγήσει στο Champions League.

Για να συμβεί βέβαια αυτό οι Λύκοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα το εμπόδιο του Ολυμπιακού στη φάση των 16 στις 6 Αυγούστου, με το πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης να έχει λήξει με σκορ 1-1. Σε περίπτωση που η Γουλβς σηκώσει την κούπα του Europa League, τότε η Αγγλία θα εκπροσωπηθεί από οκτώ ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ:

Champions League: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι

Europa League: Λέστερ, Άρσεναλ

Προκριματικά Europa League: Τότεναμ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ