PREMIER LEAGUE

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας

Ο Τζέιμι Βάρντι το 2011 έπαιζε στην 6η κατηγορία της Αγγλίας και τώρα με την φανέλα της Λέστερ είναι πρώτος σκόρερ της Premier League και μέλος της εθνικής ομάδας (videos)

Η Λέστερ του Κλάουντιο Ρανιέρι είναι μεγάλη έκπληξη της φετινής Premier League και η αποκάλυψη είναι ο επιθετικός της, Τζέιμι Βάρντι.

Ο 28άχρονος Άγγλος επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ στο αγγλικό πρωτάθλημα με 7 γκολ σε 8 αγωνιστικές και εδώ και μερικούς μήνες είναι μέλος της εθνικής ομάδας.

Η ποδοσφαιρική του ιστορία είναι εντυπωσιακή, καθώς το 2011 σε ηλικία 24 ετών έπαιζε με την φανέλα της Χάλιφαξ στην National League North, δηλαδή στην 6η κατηγορία της Αγγλίας.

Βάρντι και όχι Βέιρντι

Πρέπει να αρχίσουμε με τα βασικά, δηλαδή με το όνομά του. Προφέρεται Βάρντι και όχι Βέιρντι, όπως πιθανολόγησαν οι περισσότεροι χωρίς να έχουν ακούσει μια αγγλική μετάδοση ή συνέντευξη.

Δείτε παρακάτω το video της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τις δηλώσεις του Βάρντι μετά την πρώτη του κλήση στην εθνική για το φιλικό με την Ιρλανδία τον Ιούνιο του 2015...

Με 30 λίρες την εβδομάδα

Γεννήθηκε στο Σέφιλντ στις 11 Ιανουάριου 1987 και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, από τις οποίες έφυγε το 2003 στα 16 του χρόνια.

Τα επόμενα 4 χρόνια ήταν στις ακαδημίες της Στόκμπριτζ Παρκ Στιλς και στα 20 του κατάφερε να πάει στην πρώτη ομάδα (2007), υπογράφοντας συμβόλαιο με 30 λίρες την εβδομάδα.

Jamie Vardy in his days at Stocksbridge Park Steels
Jamie Vardy in his days at Stocksbridge Park Steels JAMIE VARDY IN HIS DAYS AT STOCKSBRIDGE PARK STEELS

Έπαιξε τρία χρόνια και βοήθησε την ομάδα να κερδίσει άνοδο για πρώτη φορά στην Northern Premier League Premier Division, η οποία είναι στο 6ο επίπεδο κατηγοριών της Αγγλίας. Στο έκτο επίπεδο ήταν και η Χάλιφαξ, η επόμενη ομάδα του Βάρντι. Πέτυχε 27 γκολ την σεζόν 2010-2011 και ξεκίνησε εκεί την σεζόν 2011-2012 με 3 γκολ στα πρώτα 4 ματς, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στην Φλίτγουντ Τάουν, η οποία έπαιζε στην National League, στο 5ο επίπεδο δηλαδή των κατηγοριών στην Αγγλία.

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας

Πέτυχε 31 γκολ σε 36 αγώνες και στις 17 Μαΐου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Λέστερ έναντι 1.000.000 λιρών, δηλαδή περίπου 1.500.000 ευρώ. Ποσό που φυσικά αποτελούσε ρεκόρ πώλησης για μη επαγγελματική ομάδα.

Στην πρώτη χρονιά στην Championship πέτυχε 4 γκολ, όμως στην επόμενη (2013-2014) σκόραρε 16 φορές και βοήθησε την Λέστερ να επιστρέψει στην Premier League. Ο ίδιος ζούσε το όνειρο, χωρίς να μπορεί να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018 και στην πρώτη του χρονιά λοιπόν στην Premier League έπαιξε σε 34 από τα 38 ματς. Αφού ξεπέρασε έναν τραυματισμό (έχασε τα 2 πρώτα ματς) έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή κόντρα στην Άρσεναλ στις 31 Αυγούστου 2014.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στην μεγάλη κατηγορία ήρθε στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε συμμετοχή και στα υπόλοιπα 4, στην σπουδαία νίκη της ομάδας του με 5-3, αν και έχανε με 1-3 από τους "κόκκινους διαβόλους". Βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος του αγώνα!

Συνολικά στις 34 συμμετοχές του πέτυχε 5 γκολ, ενώ στις 11 Απριλίου 2015 πέτυχε (στο 90') το νικητήριο τέρμα επί της Γουέστ Μπρομ, όπως και στις 25 Απριλίου με την Μπέρνλι και ήταν υποψήφιος για παίκτης του μήνα στην Αγγλία.

Από τις 4 Απρίλη και έπειτα οι "αλεπούδες" πήραν 22 βαθμούς και... κέρδισαν άνετα την παραμονή (14η θέση). Ο Βάρντι πέτυχε το πρώτο γκολ από τα 5 στο 5-1 επί της ΚΠΡ στην τελευταία αγωνιστική (24/5) και το εντυπωσιακό του φινάλε έφερε την πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας.

Όπως είδατε στο video παραπάνω, ανέφερε πως 3 μήνες πριν δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έπαιζε στην επίθεση της εθνικής μαζί με τον Γουέιν Ρούνεϊ και τελικά έκανε το ντεμπούτο του μπαίνοντας αλλαγή στο φιλικό με την Ιρλανδία, στην θέση του Ρούνεϊ...

Σκοράρει 5 σερί αγωνιστικές!

Ο Τζέιμι Βάρντι έχει σκοράρει και στα 5 τελευταία ματς της Premier League. Πέτυχε 2 γκολ κόντρα στην Άρσεναλ στην ήττα της ομάδας του με 2-5, έτσι σε αυτούς τους 5 αγώνες έχει 6 γκολ.

Μαζί με αυτό της πρεμιέρας στη νίκη με 4-2 επί της Σάντερλαντ μετράει 7 γκολ και είναι μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, με τον Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι να είναι στην 2η θέση με 6 γκολ.

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας

Το κομπλιμέντο του Μουρίνιο

Τον περασμένο Απρίλιο η Τσέλσι είχε νικήσει με 3-1 στην έδρα της Λέστερ, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να έχει εντυπωσιαστεί από τον Βάρντι. "Δεν μπορώ να επαναλάβω ακριβώς αυτό που μου είπε. Ήρθε έξω από τα αποδυτήρια και με ρώτησε βασικά: "Εσύ σταματάς ποτέ να τρέχεις;" Είναι κομπλιμέντο όταν σου λέει κάτι τέτοιο ο Μουρίνιο".

Ξανά στην αποστολή της Αγγλίας

Ξεκίνησε βασικός στο 6-0 επί του Σαν Μαρίνο στις 9 Σεπτεμβρίου, έμεινε στο πάγκο τρεις μέρες μετά με την Ελβετία και φυσικά είναι στην αποστολή για τα ματς με Εσθονία και Λιθουανία.

Η Αγγλία έχει προκριθεί στα τελικά του EURO 2016 και είναι η μεγάλη ευκαιρία του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρόι Χόντσον, έτσι ώστε να κληθεί και στα τελικά.

Γουέιν Ρούνεϊ, Θίο Γουόλκοτ, Χάρι Κέιν, Τζέιμι Βάρντι και Ντάνι Ινγκς είναι οι επιθετικοί. Δεν είναι όλοι βέβαια κλασικοί στράικερς, ενώ σίγουρα θα επιστρέψει και ο Στάριτζ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις θα είναι στην Γαλλία το καλοκαίρι με τα "3 λιοντάρια", ίσως έχοντας πάρει και μεταγραφή σε έναν από τους ισχυρότερους αγγλικούς συλλόγους.

Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας
Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας
Βάρντι, η "αλεπού" της Αγγλίας
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ