PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Νόριτς 1-0: Κρατούν γερά την 3η θέση οι μπλε

Chelsea's Olivier Giroud, centre, is congratulated by teammates after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Norwich City at Stamford Bridge in London, England, Tuesday, July 14, 2020. (AP Photo/Richard Heathcote,Pool)
Chelsea's Olivier Giroud, centre, is congratulated by teammates after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Norwich City at Stamford Bridge in London, England, Tuesday, July 14, 2020. (AP Photo/Richard Heathcote,Pool) AP PHOTO/RICHARD HEATHCOTE,POOL

Η Τσέλσι έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της ουραγού Νόριτς με σκόρερ τον Ζιρού και άφησε 4 βαθμούς πίσω τις Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, στη μαχη των τριών ομαδων για δύο εισιτήρια για το νέο Champions League (VIDEOS).

Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι μετά το χαστούκι που δέχτηκε λίγα 24ωρα πριν στο Σέφιλντ από την τοπική Γιουνάιτεντ (ήττα με 3-0), με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να επικρατεί 1-0 της ουραγού και ήδη υποβιβασμένης Νόριτς για την 36η αγωνιστική της Premier League και να αποκτάει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών (με ματς παραπάνω) έναντι των Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη της 4άδας που δίνει εισιτήριο για το Champions League.

Οι μπλε δεν έπιασαν υψηλά στάνταρντς απόδοσης, παρόλα αυτά πατούσαν εύκολα την περιοχή των καναρινιών και δημιουργούσαν ευκαιρίες, για να έρθει τελικά το πολυπόθητο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον συνήθη ύποπτο στα τελευταία ματς, Ολιβιέ Ζιρού.

Ο Πούλισιτς ελίχτηκε ωραία από τα αριστερά και έβγαλε γλυκιά σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής της Νόριτς, με τον Γάλλο επιθετικό να νικάει με κεφαλιά-ψαράκι τον Κρουλ και να γράφει το 1-0 με το 6ο φετινό γκολ του στην Premier League και τρίτο στα ισάριθμα τελευταία ματς που αγωνίστηκε βασικός για τους Λονδρέζους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να δημιουργούν ευκαιρίες (πιο χαρακτηριστικές αυτές των Πούλισιτς και Αλόνσο) αλλά το γκολ να μην έρχεται, για να μείνει το 1-0 ως το φινάλε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και να φέρει τους μπλε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League.

Πλέον, τα δύσκολα είναι μπροστά για τους παίκτες του Λάμπαρντ, καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Λίβερπουλ και εντός την Γουλβς, με τις Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καραδοκούν για να της κλέψουν το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρίντιγκερ, Αλόνσο (80' Τζέιμς), Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (67' Μπάρκλεϊ), Ουίλιαν, Ζιρού (86' Άμπραχαμ), Πούλισιτς (81' Χάντσον-Οντόι)

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς, Γκόντφρι, Κλόσε, Λιούις, Τετέι (79' Στίπερμαν), ΜακΛιν, Ρουπ (89' Μάρτιν), Κάντγουελ (71' Μπουεντία), Ερνάντες (79' Πούκι), Ντρμιτς (79' Ούτσε)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Τρίτη 14 Ιουλίου

Τσέλσι - Νόριτς 1-0 (45+3' Ζιρού)

Τετάρτη 15 Ιουλίου

Μπέρνλι - Γουλβς (20:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ

Νιούκαστλ - Τότεναμ

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (22:15)

Πέμπτη 16 Ιουλίου

Έβερτον - Άστον Βίλα (20:00)

Λέστερ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:15)

Σαουθάμπτον - Μπράιτον

Παρασκευή 17 Ιουλίου

Γουέστ Χαμ - Γουότφορντ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αρτέτα: "Η Λίβερπουλ είναι το μοντέλο που πρέπει να κοιτάξουμε"
Μουρίνιο:"Απαράδεκτη η απόφαση του CAS"
Αρτέτα: "Η Λίβερπουλ είναι το μοντέλο που πρέπει να κοιτάξουμε"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ