ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Θρίαμβο οι "μπλε" και κορυφή για Λίβερπουλ!

Chelsea's Ngolo Kante, second right, celebrates after scoring the opening goal with his teammates during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Ngolo Kante, second right, celebrates after scoring the opening goal with his teammates during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Τσέλσι είναι η υπεύθυνη για την αλλαγή στην κορυφή της Premier League. Υποχρέωσε τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 και πλέον στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λίβερπουλ μετά την 16η αγωνιστική.

Το όνειρο ενός αήττητου πρωταθλήματος έσβησε οριστικά για τη Μάντσεστερ Σίτι. Της το έσβησε η Τσέλσι, η οποία αποδείχθηκε πολύ σκληρή στον αγωνιστικό χώρο του "Στάμφορντ Μπριτζ", στέλνοντας ένα μήνυμα στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα ότι αν θέλει να κατακτήσει φέτος τον τίτλο, θα πρέπει να ιδρώσει πολύ.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το τελικό 2-0 για τους "μπλε" του Μαουρίτσιο Σάρι, "γκρέμισε" τη Σίτι από την κορυφή, εκεί που φιγουράρει πλέον η Λίβερπουλ μετά το επιβλητικό 4-0 απέναντι στη Μπόρνμουθ. Οι "Πολίτες" έμειναν στους 41 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους "κόκκινους" του Γιούργκεν Κλοπ, που έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στην Premier League.

Ο Σάρι πήρε την πρώτη νίκη του απέναντι στον Γκουαρδιόλα σε έξι αναμετρήσεις, μετρώντας ως τώρα τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Αυτή την φορά έφυγε χαμογελαστός από τον αγωνιστικό χώρο, με την Τσέλσι να φτάνει πλέον τους 34 βαθμούς έπειτα από 16 αγωνιστικές, κοιτάζοντας ψηλότερα.

Οι γηπεδούχοι πιέστηκαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο, κράτησαν με νύχια και με δόντια το μηδέν στα μετόπισθεν και ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική στο ματς στο 45' με υπέροχο τελείωμα του Καντέ έπειτα από μπαλιά του Αζάρ. Ιδανικό φινάλε στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, είχε το μομέντουμ και έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 78' στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε στο ματς. Όλα πήγαιναν πρίμα για τους Λονδρέζους, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Σίτι, που για δεύτερη φορά φέτος δεν σκόραρε σε παιχνίδι πρωταθλήματος και μοιραία έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του "Στάμφορντ Μπριτζ".

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (65' Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (75' Λόφτους Τσικ), Πέδρο, Αζάρ (90' Ζιρού).

Μάντσεστερ Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Σίλβα (68' Γκιουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (84' Φόντεν), Σανέ (53' Ζεσούς), Στέρλινγκ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-4 (25' 48' 77' Σαλάχ, 68' αυτ. Κουκ)

Άρσεναλ - Χάντερσφιλντ 1-0 (83' Τορέιρα)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-0 (40' Ταρκόφσκι)

Κάρντιφ - Σαουθάμπτον 1-0 (74' Πάτερσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 4-1 (13' Γιανγκ, 28' Μάτα, 42' Λουκακού, 82' Ράσφορντ / 67' πεν. Καμαρά)

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 3-2 (48' Σνόντγκρας, 62' Τσιτσαρίτο, 65' Φελίπε Άντερσον / 6' ΜακΆρθουρ, 76' Σλουπ)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (45' Καντέ, 78' Λουίζ)

Λέστερ - Τότεναμ (21:30)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Νιούκαστλ - Γουλβς (18:00)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Έβερτον - Γουότφορντ (22:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ